Annonce
Aarhus

Teater udskyder klimavejfest til festugen 2021

Svalegangen må udskyde "United Change", en stor event der bygger på FNs Verdensmål. Projektet strækker sig over fire år og blev i 2019 skudt i gang med et kick off-arrangement under overskriften "Glade bæredygtige dage"i teatrets smalle baggård. Foto: Axel Schütt
Svalegangen må aflyse stor verdensmåls-satsning i maj som følge af coronakrisen.
Annonce

AARHUS: Corona-epidemien rammer nu en af Teatrets Svalegangens helt store mærkesager, totalforestillingen "United Change 2020", der skulle have fundet sted i maj. Men grundet forsamlingsforbuddet bliver det ikke muligt at afholde den stort anlagte klimavejfest, ligesom teatret også må aflyse resten af denne sæson.

Det er dog lykkedes Svalegangen at flytte "United Change 2020" til Aarhus Festuge i 2021, så byen ikke snydes for den scenekunstneriske installation af udvalgte FN-verdensmål.

- Det er bare så ærgerligt, for vi har arbejdet hårdt på dette projekt i mere end tre år med kunstneriske partnere, videnspartnere og støtte fra fonde og erhvervslivet. Men vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anvisninger. På den anden side er jeg lettet over, at vi er lykkedes med at flytte eventen til festugen i 2021, så arbejdet ikke er spildt og dette flotte event får et publikum. Det er jo starten på en forhåbentlig en endnu større event med "United Change" i 2022, udtaler Per Smedegaard, teatrets direktør og kunstneriske chef.

Annonce

Festugen 2021

Direktør for Århus Festuge, Rikke Øxner, supplerer:

- Det er ærgerligt, at "United Change" må udskydes, men vi skulle da være nogle skarn, hvis ikke vi kunne glæde os over, at den så i stedet lander i Aarhus Festuge 2021. Det er et utroligt interessant og vigtigt projekt, som absolut vil klæde vores festugeprogram, så vi er meget glade for, at Svalegangen har valgt at lægge det i festugen, udtaler hun.

Udsættelsen af "United Change" kan realiseres fordi projektets mange støttegivere har udvist stor velvilje overfor projektet.

1. maj lancerer Svalegangen sæsonen 2020/21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Alarm 112

Mand sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste: DSB-medarbejder overfaldet, da han bad mand tage mundbind på

Annonce