Annonce
Kultur

Teaterfestivalen Ilt kan fejre ti års jubilæum

"Isabella's Room" er livshistorien om en blind, aldrende kvinde. Isabella fortæller historien om sit liv sammen med alle dem, der engang var vigtige for hende. De ni skuespillere på scenen fortæller og synger hendes historie, og afslører sammen hemmeligheden bag Isabellas værelse. Foto: Eveline Vanassche

Teaterbiennalen Ilt Festival kan i år fejre ti års jubilæum. For sjette gang går Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38 sammen om at invitere det århusianske publikum på internationale sceneoplevelser.

Annonce

AARHUS: Klassisk drama, dans, nycirkus, fysisk teater, dukke- og animationsteater, musik- og teaterkoncerter, og udendørs gadeforestillinger - Ilt Festival har gennem årene præsenteret en bred vifte af internationale forestillinger på byens scener.

I år er ingen undtagelse, når Ilt Festival for sjette gang byder det århusianske publikum på sceneoplevelser fra udlandet. Forestillinger fra otte-ni forskellige nationer er repræsenteret i programmet, der tæller produktioner fra blandt andet Canada, Korea, Finland, Israel, England, Frankrig og Belgien. Derudover er der co-produktioner, som spænder på tværs af flere lande.

I anledning af, at det er ti år siden den første Ilt Festival, vil der være flere venues i spil, fortæller Tine Hinzel Thomsen, der er kommunikationsansvarlig:

- Det er det største program, vi har haft hidtil. Vi kommer til at præsentere i alt 14 forestillinger, hvoraf de ti er offentliggjort.

Det er de tre teatre, Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38, som arrangerer festivalen. De samarbejder med en lang række af byens scener.

- Vi vil gerne samarbejde med så mange som muligt. I år har vi som noget nyt fået Musikhuset og Filuren med. Scenerne leverer gratis mandskab og scener til festivalen, og det er en af de eneste grunde til, at vi kan løfte opgaven, forklarer Tine Hinzel Thomsen.

Ilt Festival

Ilt Festival er arrangeret af Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38 - i samarbejde med Bora Bora, Teater Refleksion, Teater Katapult, Åbne Scene/Godsbanen, Musikhuset Aarhus, Teaterhuset Filuren og andre lokale samarbejder.Festivalen er siden 2009 blevet afholdt hvert andet år i Aarhus.

Festivalen er støttet af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond og Knud Højgaards Fond.

Ilt Festival finder sted 23.-26. maj i hele byen.

Billetpris 0-150 kroner, partoutkort 450 kroner.

Billetsalget går i gang 27. februar på www.iltfestival.dk

"Invisible Lands" hedder forestillingen fra finske Livsmedlet Theatre. Det er en rørende og anderledes forestilling, der tager fat i og iscenesætter flugten fra de krigshærgede lande i Mellemøsten i slipstrømmen på Det Arabiske Forår. De to performeres kroppe bliver til en levende scene, hvor mennesker på flugt forsøger at finde en vej at gå. Foto: Pernilla Lindgren
Annonce

Sidste stop

Publikum kan blandt andet se frem til belgiske Needcompanys ældste forestilling, "Isabellas Room", der er på en afsluttende turné. Ja faktisk er Ilt Festival sidste stop på turnéen, og så bliver den populære forestilling pakket ned for altid.

Forestillingen har Belgiens grand old lady, Viviane De Muynck, i hovedrollen.

- Hun er en mega kendt skuespiller i Belgien, og det er en forestilling, som man bruger i undervisningen på dramaturgi, fordi den har været skelsættende for europæisk scenekunst i det 21. århundrede. Så det er lidt et scoop at få den hertil, siger Tine Hinzel Thomsen.

Ilt er med ti år på bagen blevet en anerkendt festival i scenekunstkredse, oplever hun:

- Vi får rigtig mange henvendelser fra kompagnier og kan desværre ikke rumme dem alle.

Arrangørerne bag festivalen satser på, at der også i 2021 vil være Ilt Festival i Aarhus.

- Herfra er ambitionerne at fortsætte. Men vi er selvfølgelig afhængige af støtte, for at vi kan løfte opgaven, siger Tine Hinzel Thomsen.

Det er allerede nu muligt at købe et partoutkort til festivalen, der giver adgang til samtlige forestillinger og fortrinsret til billetreservation på det samlede Ilt-program, når billetterne til de enkelte forestillinger sættes i salg 27. februar.

Det prisbelønnede sydkoreanske kompagni Laboratory Dance Projects forestilling "No Comment" er inspireret af et nyhedsprogram på den tyske TV-kanal Euronews. De otte dansere blander moderne dans med hiphop, breakdance og nordafrikansk folkedans. Foto: Sinae Kim
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Kraftig stigning: Hver fjerde nye coronasmittede i Danmark kommer fra Aarhus

Aarhus

27 nye tilfælde: Bekymrende smittetal i Aarhus fortsætter

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce