Annonce
Navne

Teaterfotograf vinder flotte priser for slum-video

Mikkel Cantzler Christensen, netop ansat på Aarhus Teater til at lave videoindslag, har vundet to fornemme internationale priser ? European Youth Award 2014 og World Summit Youth Award.

Dem har han vundet for sin interaktive dokumentar, der stiller skarpt på slummens farer og forlystelser.

Den europæiske pris overrækkes onsdag 19. november i Graz i Østrig og verdensprisen 27. april 2015 i Sao Paolo i Brasilien.

I »The Slum Challenge« sætter Mikkel Cantzler fokus på den stigende del af verdens befolkning, der lever i slum - i dag cirka en milliard - i 2030 ventes det at være det dobbelte. Dokumentaren sigter efter at oplyse specielt de yngre målgrupper om forholdene i verdens slumområder, i en fortælleform, hvor seeren styrer handlingen.

Du kan se trailer for projektet her: http://youtu.be/xMrkeXl7ds4

Selve projektet ligger online og gratis tilgængeligt her: www.slumchallenge.dk.

The »Slum Challenge« er blevet valgt blandt 1900 indsendte projekter fra hele verden. De to priser uddeles af Unesco og Unido, FN' uddannelsesforbund, og har til formål at udvælge særligt banebrydende projekter, som kan være med at sætte fokus på - eller forsøge - at afhjælpe 2015-målene via digitale medier.

Mikkel Cantzler, 28 år, er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus i 2013 og har sammen med sin partner Jonas Unmack Larsen både skaffet midler til projektet via bl.a. Danida, Den Vestdanske Filmpulje, Aarhus Filmværksted og den østjyske vækstfond Shareplay og tilbragt to måneder i Manillas slum for at optage billeder til dokumentaren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce