Annonce
Navne

Teaterfotograf vinder flotte priser for slum-video

Mikkel Cantzler Christensen, netop ansat på Aarhus Teater til at lave videoindslag, har vundet to fornemme internationale priser ? European Youth Award 2014 og World Summit Youth Award.

Dem har han vundet for sin interaktive dokumentar, der stiller skarpt på slummens farer og forlystelser.

Annonce

Den europæiske pris overrækkes onsdag 19. november i Graz i Østrig og verdensprisen 27. april 2015 i Sao Paolo i Brasilien.

I »The Slum Challenge« sætter Mikkel Cantzler fokus på den stigende del af verdens befolkning, der lever i slum - i dag cirka en milliard - i 2030 ventes det at være det dobbelte. Dokumentaren sigter efter at oplyse specielt de yngre målgrupper om forholdene i verdens slumområder, i en fortælleform, hvor seeren styrer handlingen.

Du kan se trailer for projektet her: http://youtu.be/xMrkeXl7ds4

Selve projektet ligger online og gratis tilgængeligt her: www.slumchallenge.dk.

The »Slum Challenge« er blevet valgt blandt 1900 indsendte projekter fra hele verden. De to priser uddeles af Unesco og Unido, FN' uddannelsesforbund, og har til formål at udvælge særligt banebrydende projekter, som kan være med at sætte fokus på - eller forsøge - at afhjælpe 2015-målene via digitale medier.

Mikkel Cantzler, 28 år, er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus i 2013 og har sammen med sin partner Jonas Unmack Larsen både skaffet midler til projektet via bl.a. Danida, Den Vestdanske Filmpulje, Aarhus Filmværksted og den østjyske vækstfond Shareplay og tilbragt to måneder i Manillas slum for at optage billeder til dokumentaren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce