Annonce
Sport

Teenageback sender Arsenal videre i FA Cuppen

David Klein/Reuters
Den 18-årige venstreback Bukayo Saka sørgede for mål og assist, da Arsenal slog Bournemouth i FA Cuppen.

Arsenal er klar til femte runde i FA Cuppen. Det står klart, efter at London-klubben mandag aften vandt udekampen mod Bournemouth i fjerde runde.

To scoringer i første halvleg skabte fundamentet til sejren på 2-1 over Premier League-bundholdet.

Bournemouth havde danske Philip Billing på bænken, og her blev han siddende i hele opgøret.

Arsenal stillede med flere unge talenter og reserver, men manager Mikel Artetas opstilling rakte dog til en sejr.

Allerede efter fire minutters spil bragte Arsenal sig på vinderkurs, og det unge blod stod bag. Efter et mønsterangreb havnede bolden i feltet hos den 18-årige venstreback Bukayo Saka, der resolut hamrede bolden ind højt i målet.

Efter 25 minutter var Saka igen på spil. Denne gang lagde han bolden på tværs af feltet og leverede assisten til den 20-årige angriber Edward Nketiah, der nemt og sikkert scorede til 2-0.

Derfra så Arsenal ud til at kontrollere sejren hjem uden de store dikkedarer. Men i tillægstiden fik hjemmeholdet skabt en smule spænding med Sam Surridges reducering.

Tillægstiden rundede ti minutter, men Bournemouth nåede ikke at score målet, der kunne have sørget for omkamp.

Umiddelbart inden kampen blev der afviklet lodtrækning til femte runde, der er lig med ottendedelsfinaler. Her skal Arsenal på udebane møde Portsmouth fra den tredjebedste række.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Stormen aflyser færgeafgange: Samsøfærgen bliver i havn

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce