x
Annonce
Alarm 112

Teenager fængslet for at trampe på 19-årig på københavnsk gade

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

19-årige Lauritz Lindboe Wind har i flere medier fortalt om et groft overfald på Gothersgade i København.

En 18-årig mand, der var efterlyst i en sag om grov vold i Gothersgade i København, er fredag blevet varetægtsfængslet.

Annonce

I et grundlovsforhør i Københavns Byret har han erkendt sig delvist skyldig. Dommeren har varetægtsfængslet ham i 18 dage. Han er tidligere dømt for grov vold.

Overfaldet fandt sted natten til lørdag 22. februar, og det gik ud over over 19-årige Lauritz Lindboe Wind, der blev hårdt medtaget.

Den unge mand har udtalt sig til flere medier om overfaldet.

Lauritz Lindboe Wind fortalte i Berlingske torsdag, at han er sikker på, at voldsmændene ønskede at slå ham ihjel. Han har fået en slem hjernerystelse, et flækket øjenbryn og formentlig en brækket næse.

Ifølge Berlingske blev Lauritz Lindboe Wind overfaldet af gerningsmænd, der kom bagfra. Han blev slået bevidstløs og kastet ud foran en kørende bil, der dog undveg.

Mens han lå ned, hoppede en af gerningsmændene på hans hoved, og han blev trampet på.

Til TV2 Lorry har det 19-årige offer fortalt, at han lige pludselig bliver slået bevidstløs af et slag i baghovedet af en person, som kommer bagfra.

- Så har jeg fået at vide, at de har trampet på mig, slået mig og kastet mig ud foran en bil, som kommer kørende. Den når heldigvis at stoppe – ellers ville jeg være blevet kørt ned.

- Og da jeg ligger ude foran bilen, kommer der én eller anden løbende og hopper og lander med al sin kraft med hælen lige ned i baghovedet på mig, mens mit hoved i forvejen ligger plantet i asfalten, sagde Lauritz Lindboe Wind tirsdag til TV2 Lorry.

Politiet udsendte torsdag en efterlysning af en mistænkt gerningsmand. Han blev beskrevet som mellem 15 og 23 år, 175-185 centimeter høj, almindelig af bygning med kort mørkt hår, iført mørk jakke, lyse bukser og hvide sko.

/ritzau/

Berlingskes artikel om overfaldet og anholdelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Annonce