Annonce
Aarhus

Tekniske problemer løst: Letbanen kører igen til Odder

Letbanen kører igen på strækningen til og fra Odder. Foto: Søren E. Alwan

Letbanekørslen mellem Odder og Tranbjerg var indstillet det meste af søndagen. Mandag morgen kører togene igen på hele letbanestrækningen.

ODDER: Letbanen blev søndag eftermiddag ramt af tekniske problemer, og kørte derfor ikke mellem Odder og Tranbjerg resten af dagen.

Mandag morgen oplyser Midttrafik, at "de tekniske problemer på strækningen er løst og der forventes normal drift fra mandag morgen på hele strækningen mellem Odder og Lisbjerg."

Midttrafik meddeler dog samtidig, at afgangen fra Odder klokken 07.18 mod Lisbjergskolen er aflyst. Det samme er afgangen fra Lisbjergskolen klokken 8.44 mod Aarhus H.

Letbaneskinnerne mellem Tranbjerg og Odder stod søndag tomme det meste af dagen på grund af en fejl på en køreledning. Mandag morgen er kører togene igen på strækningen. Foto: Morten Pape

De tekniske problemer, der drillede letbanen søndag, skyldtes, at en pantograf på et af letbanens tog blev beskadiget.

En pantograf sidder på taget af letbanetoget og sørger for at hente strøm ned fra køreledningen til togets motor.

- En del af pantografen hænger stadig fast i køreledningen, og vi tror, at det er på grund af isen i morges. Den del skal først fjernes, og så skal toget køres til værkstedet i banegraven, sagde Jens Velling, der er kommunikationschef ved Aarhus Letbane, til stiften.dk søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce