Annonce
Østjylland

Telekunder i Dronningborg har haft store huller i internettet: Er det droneforstyrrelser, netværkstyveri eller helt almindelige driftsforstyrrelser?

Teleselskabet 3, som Sigrid Rosenbergs familie benytter sig af, kendte i første omgang ikke til driftsforstyrrelser på deres master. Men mandag eftermiddag, da Amtsavisen ringede, var der dukket noget op. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sigrid Rosenberg og hendes familie har flere gange på det senest været ramt af lange perioder uden internet - særligt på deres mobilbaserede wifi. Og de er ikke de eneste. Flere kunder i Dronningborg har på det seneste haft bøvl med 3's netværk. Amtsavisen er på sagen.

Randers: Familien Rosenberg gik søndag aften i seng uden brugbart internet på deres wifi-router - og det samme var tilfældet mandag morgen, da de stod op til første hverdag i efterårsferien. Med børn - og rent streamingsbaseret tv-adgang - var det ikke optimalt.

Også internettet på mobilerne var påvirket, men fungerede dog ind imellem.

Det var ikke første gang, at familien stod med det problem. Det internet, som ellers normalt er udmærket havde i den seneste uges tid haft svingende kvalitet. Efter et stort udfald lørdag aften måtte Sigrid Rosenberg ty til den lokale facebookgruppe for at undersøge, om deres familie var den eneste ramte.

Annonce

- Jeg bruger egentlig helst ikke at spørge på den slags sider, men jeg havde brug for at finde ud af, om det kun var os, forklarer hun.

Det var det ikke. Andre kunder med 3-net i området havde også problemer.

Sammenfald?

Og en hel del af dem, havde også bemærket det besynderlige sammenfald, som Sigrid Rosenberg beskrev i sit opslag. Nemlig, at en større drone typisk fløj i området, når internettet forsvandt.

Det er tvivlsomt. Droner er en lidt nyere problematik, og vi er ikke stødt på problemer fra den kant. Men alt kan jo ske.

Torben Kamstrup, ekspert i frekvensbaseret støj ved Energistyrelsen

Hun syntes selv, at sammenhængen føltes lige rigelig konspiratorisk. Men i facebookopslaget fortæller andre brugere blandt andet om såkaldte jammere, som droner kan have om bord, som forstyrrer mobilsignaler.

Ekspert i frekvensbaseret støj Torben Kamstrup fra Energistyrelsen er tøvende i forhold til at bekræfte, at droner skulle stå bag den type udfald.

- Det er tvivlsomt. Droner er en lidt nyere problematik, og vi er ikke tidligere stødt på problemer fra den kant. Men alt kan jo ske, siger han.

Når folk efter afklaring med deres teleselskab henvender sig til Energistyrelsen, er det typisk andre problemer, som er på spil. Det kan være en anden antenne, som ved en fejl udsender støj på teleselskabets frekvens. Eller det kan være nogen, der stjæler nettet fra andre.

- Men det ville typisk ikke være i byerne, men ude på landet, forklarer Torben Kamstrup, som også kan fortælle, at den type netværksforstærkere er blevet et mindre problem de seneste år, hvor netværkene er blevet bedre.

Annonce

Tekniker på vej

Familien Rosenberg har da også haft fat i 3, som først formodede, at det var routerne, som det var galt med - eller at familiens hus lå i et lavt område.

- Vi bor på toppen, og det kunne jo ikke være routerne, når der også var problemer på telefonernes mobildata, siger Sigrid Rosenberg.

Derfor var der umiddelbart ingen svar til familien fra teleselskabet. Først mandag fik de et bud på, at det kunne handle om udrulningen af 5G-netværket.

Da Amtsavisen ringede til 3 mandag eftermiddag, kunne teleselskabet dog fortælle, at det ikke handlede om 5G, men at driftsafdelingen havde opdaget, at der var driftsforstyrrelser på masten, der ligger ved Nyholmsvej/Tjærbyvej. Derfor var en tekniker på vej derud.

Det var dog ikke muligt at sige noget om tidshorisonten, men teleselskabet håbede på hurtig genoprettelse af driften.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Østjylland

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce