Annonce
Østjylland

Temadag mod misbrug

På temadagen kan de unge blandt andet melde sig til en workshop om ?den gode fest?. Ud over alkoholmisbrug handler dagen også om narkotika og andre typer af misbrugsproblemer. Arkivfoto: Scanpix

Lions Club og Odder Kommune inviterer unge, deres forældre og resten af borgerne til en temadag på gymnasiet om alkohol og stoffer.

Et af Lions Clubs mål er at bekæmpe misbrug. Derfor har den lokale Odder-afdeling fået ideen til en hel temadag, kaldt SpotOn, om alkohol og stoffer. Ikke hvordan det skal indtages, men hvordan man får et naturligt forhold til alkohol, og hvordan man undgår et misbrug og overhovedet at begynde på stoffer.

Annonce
Skuespiller Ole Thestrup vil to gange i løbet af dagen, først for elever og forældre og siden for offentligheden, holde foredrag om sit liv med og uden alkohol. Arkivfoto: Scanpix

Det meste af torsdag 2. oktober er afsat til emnet, og i samarbejde med Odder Kommune, Odder Produktionsskole, Odder Gymnasium og HG Odder inviterer Lions Club Odder i skoletiden eleverne på en række foredrag og workshops.

Temadagen SpotOn

Kl. 9-14: Foredrag og workshops for elever

Kl. 16-18: Foredrag og debat for forældre

Kl. 19-21.15: Diverse foredrag for (blandt andet med Ole Thestrup)og dialog med offentligheden - se programmet på Oddernettet

»Dagen er for de 250 elever på de første årgange, som skal melde sig på op til to workshops om for eksempel 'den gode fest', 'alkoholpolitik for unge' eller 'hvad gør hash ved kroppen',« fortæller Poul Erik Vestergaard fra Lions Club Odder.

»Her som ved resten af arrangementet foregår det, uden at nogen skal bankes i hovedet, eller at vi løfter pegefingre. Vi håber blot, de unge får et indblik i, hvor galt det kan gå, og hvordan man kan forebygge et misbrug.«

Senere på dagen inviteres eleverne med deres forældre til foredrag og debat - blandt andet vil skuespiller Ole Thestrup fortælle om sit liv med og uden alkohol. Det vil han også om aftenen, hvor det er resten af borgernes tur til at deltage i temadagen. Klokken 19 bydes enhver velkommen på gymnasiet til et par timer med information, inspiration og diskussion.

»Vi håber, der kommer mange, for det er et projekt, der tåler bevågenhed. Og vi håber, temadagen kan give god debat og oplysning og være med til at skabe dialog eleverne, lærerne og forældrene imellem,« siger Poul Erik Vestergaard.

Det er første gang, Lions Club er med til at arrangere sådan en dag, så Poul Erik Vestergaard håber på succes, så den kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed i en eller anden form.

»Hvis vi på den måde kan få fat i de første årgange hvert år og kan være med til at forebygge misbrug, så vil vi meget gerne det,« konstaterer han.

Lions Club har selv finasieret foredragsholderne, mens kommunen står for forplejning, og gymnasiet lægger lokaler til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce