Annonce
Sport

Tennislandstræner spår tæt kamp: På papiret er de favoritter

Kenneth Carlsen nåede som spiller op som nummer 41 på verdensranglisten. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Danmark spiller for første gang i to og et halvt år landskamp i Vejlby-Risskov Hallen.
Annonce

TENNIS: 16, 16, 22, 22 og 36.

Veteranen Frederik Løchte Nielsens alder stikker alvorligt ud på et ungt dansk Davis Cup-mandskab, der fredag og lørdag møder Tyrkiet i Europa/Afrika Gruppe II, som er det tredjehøjeste niveau i landsholdstennis.

På papiret er det dog tyrkerne, der er favoritter. Deres bedste spiller, Cem Ilkel, ligger nummer 260 på verdensranglisten og har deltaget i to ATP 250-turneringer i det seneste år. Og deres næstbedste spiller Altug Celikbilek formåede faktisk at slå lettiske Ernests Gulbis, tidligere nummer ti i verden, i juni måned.

Til sammenligning er det kun stortalentet Holger Rune, som overhovedet har en rangering på ATP-ranglisten. Men de rangeringer snyder. Det mener landstræner Kenneth Carlsen.

- På papiret er de favoritter, men vi har en god tradition for at spille godt mod hold, der på papiret er bedre end vi er. Vi har to spillere på college (Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen red.), som er meget bedre spillere end deres rangering viser, så jeg vil vurdere, at det nok cirka er 50/50, siger Kenneth Carlsen.

Danmark - Tyrkiet

Program for Danmark - Tyrkiet (Singlerangering i parentes)

Fredag 13/09

  • Christian Sigsgaard (-) - Cem Ilkel (260)

  • Holger Rune (1125) - Altug Celikbilek (338)

Lørdag 14/09

  • Frederik Løchte Nielsen (-)/Johannes Ingildsen (-) – Sarp Agabigun (1975)/Yanki Erel (1260)
  • Holger Rune (1125) - Cem Ilkel (260)
  • Christian Sigsgaard (-) - Altug Celikbilek (338)
Annonce

Kun sejren tæller

Fredag skal der spilles to singlekampe, mens der lørdag skal spilles en doublekamp som minimum og potentielt to singlekampe mere. Det handler om, hvorvidt opgøret allerede er afgjort med tre sejre ud af tre mulige til det ene hold.

Der spilles kampe af tre sæt i hallen, der for en kort stund er omdannet fra basketballbane til tennisbane med et hurtigt hardcourt-underlag. Christian Sigsgaard og Holger Rune spiller fredag deres kampe på banen.

- Vi kan forberede os på alt, men jeg holder ikke rigtig øje med, hvordan de stiller op. Det kan godt være, at samtlige af deres spillere har en rangering, men jeg er kun fokuseret på, hvordan vi bedst muligt kan vinde kampe, siger Kenneth Carlsen.

Sidst det danske Davis Cup-hold spillede landskamp i Vejlby-Risskov Hallen var i 2017, hvor Danmark vandt 4-1 over Marokko.

Opgøret starter klokken 16 fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce