Annonce
Sport

Tennislegende: Afskedsfølelser kan spille Wozniacki et puds

Marc Serota/Reuters
Wozniacki spiller fredag mod tunesiske Ons Jabeur, der er kendt som en entertainer med et varieret spil.

Den store usikkerhedsfaktor i forbindelse med Caroline Wozniackis indsats ved Australian Open er, hvordan hun håndterer, at karrieren snart er ovre.

Det mener den svenske kommentator og syvdobbelte grand slam-vinder Mats Wilander.

Tennislegenden var imponeret over det, han så fra danskeren i anden runde mod Dayana Yastremska, hvor hun leverede et stor comeback.

Næste runde spilles fredag mod tunesiske Ons Jabeur, og Wilander påpeger, at det ikke er sikkert, at Wozniacki igen vil kunne gøre noget lignende.

- Det er umuligt at sige. Men lige meget hvad ved vi, at hun kommer til at reagere. Mod Yastremska så vi, at hun reagerer på én måde, hvor hun absolut vil vinde og forsøge at gøre alt, siger han.

- Men det kan være, at der sker noget andet i næste kamp. For hun ved, at det er efter denne turnering, hun stopper.

- Der findes en årsag til, at hun stopper med at spille tennis, og den årsag kan være større eller vigtigere, end de mål hun har den dag, hun skal spille. Det kan ske, at hun vågner op og tænker: Nu er det på tide, at det slutter.

Selv har Caroline Wozniacki fortalt, at hun skal i gang med flere projekter efter tennislivet og blandt andet udbrede kendskabet til leddegigt, som hun selv har fået konstateret.

Far og træner Piotr Wozniacki har også anerkendt, at datteren har bevæget sig ind på ukendt land ved allerede inden Australian Open at annoncere sit karrierestop.

Men nu mener Caroline Wozniacki, at hun har fundet en fin rytme i turneringen, på trods af visheden om at den næste kamp kan blive den sidste.

- Jeg er i tredje runde, så jeg er jo inde i turneringen, siger hun.

- Jeg har spillet to gode kampe og er glad for at være videre. Jeg har gjort det så godt, jeg kan, og vil blive ved med at kæmpe videre så meget som muligt.

Spørgsmål: Kan man smide følelserne og finde en kamprytme?

- Det synes jeg, at jeg har gjort ret godt i denne uge. Jeg har fokuseret og trænet og gjort, hvad jeg kunne, inden denne kamp, siger hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce