Annonce
Erhverv

Terma i fyringsrunde: 23 opsagt i Lystrup

Terma har sagt farvel til 35 medarbejdere. Arkivfoto: Scanpix

I alt 35 medarbejdere i Termas afdelinger i Lystrup, Grenaa og Herlev er opsagt.

LYSTRUP/GRENAA: Selv om de positive nyheder fra Terma nærmest har stået i kø de seneste par år - succes i rummet og store ordrer i forbindelse med de nye F-35 kampfly, har virksomheden alligevel set sig nødsaget til at fyre en række medarbejdere.

I alt 35 tirsdag morgen fået en fyreseddel. 23 af de fyrede var ansat i Termas hovedsæde i Lystrup, mens to andre er opsagt fra virksomhedens afdeling i Grenaa.

Administrerende direktør i Terma Jens Maaløe kalder det en kedelig opgave at afskedige ansatte.

- Det her går ud over mennesker, og der er ingen, der fyrer for sjov, påpeger han.

Han understreger, at det på trods af afskedigelserne går godt for Terma, men at det alligevel har været nødvendig at afskedige 35 ansatte.

En del af de seneste ordrer, som virksomheden har hentet, ligger på de amerikanske marked. Desuden ligger ordrerne for de nye kampfly en del år ude i fremtiden.

- Da mange af projekterne ligger på det amerikanske marked, har det været nødvendig, at justere på balancen i Termas forskellige afdelinger.

Jens Maaløe understreger, at det er hans klare forventning, at Terma kommer til at ansætte nye folk igen. Han kan dog ikke love, at det bliver i Lystrup og han forklarer derudover, at det godt kan blive medarbejdere med nogle lidt andre kvalifikationer, end de netop afskedigede.

Han tilføjer, at Terma vil gøre en indsats for at hjælpe de opsagte medarbejdere videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce