Annonce
Aarhus

Terma lander stor aftale med det amerikanske flyvevåben

Termas amerikanske datterselskab, Terma North America, har indgået en 10-årig aftale med det amerikanske luftvåben til en værdi af 306 millioner dollars. Arkivfoto: U.S. Air National Guard/Miss Julie M. Shea/REUTERS
Termas amerikanske datterselskab, Terma North America, har indgået en aftale med U.S Air Force til en værdi af 1,8 milliarder kroner.
Annonce

LYSTRUP: Termas amerikanske datterselskab, Terma North America, har indgået en 10-årig rammeaftale med det amerikanske flyvevåben, U.S Air Force til en værdi af 306 millioner dollars - det svarer til 1860 millioner danske kroner.

Aftalen betyder, at Terma skal levere selvbeskyttelsesudstyr og vedligeholdelse til en række af det amerikanske luftvåbens flytyper. Med kort varsel skal Terma, der har hovedsæde i Lystrup, være i stand til at modtage og reagere på opgaver fra U.S Air Force.

Virksomheden skal levere en bred vifte af produkter og komponenter, heriblandt Termas selvbeskyttelses-system, der er udviklet omkring AN/ALQ-213 Electronic Warfare styresystemet og andre tilknyttede produkter.

- Med denne kontrakt på plads glæder vi os til her i 2021 at markere 25 år som leverandør af selvbeskyttelsesudstyr til US Air Force, siger Termas administrerende direktør, Jes Munk Hansen i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte over at få mulighed for at fortsætte dette langvarige samarbejde. Med vores seneste stærkt forbedrede serie af avanceret udstyr til at beskytte besætninger og fly, så de kan vende sikkert hjem fra krævende missioner, går Terma nu ind i en ny fase af samarbejdet med US Air Force, lyder det fra direktøren.

Annonce

Tre store aftaler på to år

Den seneste kontrakt med det amerikanske flyvevåben understøtter Termas fortsatte vækst inden for avanceret beskyttelsesudstyr. I de seneste to år har Terma opnået tre store aftaler på dette felt i USA.

- Den seneste kontrakt, som har potentiale til at blive væsentlig større, er et håndgribeligt vidnesbyrd om den spændende udvikling, der foregår i Terma i disse år, siger Jes Munk Hansen.


Den seneste kontrakt, som har potentiale til at blive væsentlig større, er et håndgribeligt vidnesbyrd om den spændende udvikling, der foregår i Terma i disse år

Jes Munk Hansen


- Vi ser en betydelig vækst internationalt indenfor alle forretningsområder og på nye teknologiområder som AI og overvågning af droner. Det kommer på toppen af et år, som efter alt at dømme bliver endnu et rekordår, når vi afslutter regnskabsåret med udgangen af februar. Det gælder både omsætning, ordrer og ikke mindst på medarbejderområdet. Alene i Grenaa nærmer vi os hastigt 575 medarbejdere i vores F35 produktion, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce