Annonce
Aarhus

Terrorchikaner ved stadion gøres mere smidige

Både på Marselisborg Grønnevej og her på Stadion Alle er betonklodser sat op i chikaner som på en anden racerbane. Foto: Jens Thaysen

Betonklodserne ved Ceres Park og Stadion Allé bliver stående, men kommunen vil gøre chikanerne mere smidige for bilister.

AARHUS: Mange århusianske bilister har fordømt de såkaldte terrorchikaner ved Ceres Park. Betonklodserne fjernes ikke, men der er håb forude for bilisterne.

Aarhus Kommune er af politiet blevet bedt om at stille betonklodserne op på vejen hen mod den nye John Stampes Plads foran stadion. Derfor mødes bilisterne af chikaner på henholdsvis Stadion Allé og Marselisborg Grønnevej, og kommunen er indstillet på at gøre chikanerne mere smidige.

I øjeblikket skal alle bilister sænke farten til nærmest nul og holde tilbage for modkørende, når de skal forbi de mange betonklodser og chikaner.

Men nu er Aarhus Kommune indstillet på at gøre vejen mere smidig for bilisterne.

Politiets Efterretningstjeneste vil dog opretholde terrorsikringen, som skal sørge for, at biler og lastbiler sætter farten ned - i tilfælde af, at terrorister skulle have onde hensigter, når mange mennesker er samlet foran stadion.

Kim Gulvad Svendsen, chef for veje i Center for Byens Anvendelse, ved endnu ikke, hvilken løsning, kommunen finder frem til. Men der bliver ændret på den nuværende terrorsikring, der blev sat op i forbindelse med Aarhus Festuge.

Annonce

Betonklodser er evalueret

- Vi retter os efter de anvisninger, vi får fra politiet. Da vi i sin tid lavede terrorsikringen og satte betonklodserne op, havde vi en formiddag til at gøre det. Det gik meget hurtigt med at skaffe betonklodser og mandskab, men vi klarede opgaven. Vi har netop evalueret på hver enkelt sted og set på, hvad vi skal ændre, siger Kim Gulvad Svendsen.

- Stadion Allé og chikanerne omkring stadion er ét af de steder, vi har kigget på. Det er ikke nogen god måde, sikringen er udformet på. Betonklodserne fungerer - generelt - som de skal. De er hastighedsdæmpende. Men de behøver ikke nødvendigvis stå der hele tiden i den udformning, de har, eftersom det kun er i begrænsede perioder, der er arrangementer og dermed en masse mennesker samlet ved stadion, fortsætter han.

Kommunen ser også på de andre terrorsikrede steder, som blandt andet er ved Tivoli Friheden, Musikhuset, Den Gamle By og i bunden af Skolegade. Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen oplyser til Århus Stiftstidende, at Østjyllands Politi opretholder betonklodserne rundt i byen, så længe Politiets Efterretningstjeneste fastholder det nuværende terrorniveau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Annonce