x
Annonce
Udland

Terrordømt mullah Krekar er udleveret fra Norge til Italien

Ntb Scanpix/Reuters

Mullah Krekar blev sidste år dømt i Italien for at have planlagt terror. Han er nu blevet udleveret af Norge.

Den 63-årige mullah Krekar er torsdag blevet udleveret fra Norge til Italien.

Det siger Norges justitsminister, Monica Mæland, på et pressemøde.

Udleveringen har skabt store overskrifter i Norge, der i en lang årrække har forsøgt at smide mullah Krekar ud af landet. Det skriver norsk TV2.

Mullah Krekar, hvis egentlige navn er Najumuddin Faraj Ahmad, blev i juli sidste år idømt 12 års fængsel ved en retssag i Italien for at have planlagt terror. Dommen er blevet anket.

I februar blev det afgjort, at mullah Krekar kunne udleveres til Italien. Siden har coronavirusudbruddet dog været med til at besværliggøre det.

Justitsminister Monica Mæland siger, at italienske myndigheder har forsikret hende om, at han vil blive taget ansvarligt imod i forhold til udbruddet.

- Han kommer til at få den hjælp, han har krav på, siger hun.

Mullah Krekar blev pågrebet i Norge i november 2015 i en koordineret aktion, der var iværksat af italiensk politi.

Han er anklaget for at være leder af et terrornetværk ved navn Rawti Shax, der angiveligt har tilknytning til Islamisk Stat.

Politiet i Italien mener, at Krekar var leder for 16 andre kurdiske irakere og kosovoalbanere, som alle blev pågrebet under aktionen.

Det er for sin rolle i de netværk, at han blev idømt 12 års fængsel.

Brynjar Meling, der er advokat for mullah Krekar, er stærkt utilfreds med, at hans klient nu er blevet udleveret til Italien.

- Det her er en skammens dag for alle, der ikke har forhindret en udlevering af en åbenlyst uskyldig mand, siger advokaten.

Han tilføjer, at mullah Krekar blev hentet i fængslet torsdag morgen, og at han ikke fik mulighed for at sige farvel til sin familie.

/ritzau/NTB

Norsk TV2''s historie om Mullah Krekar
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce