Annonce
Leder

Terroren og de ufattelige tab

Det virker fuldstændig urimeligt og meningsløst, at tre børn skal betale med livet for stridigheder, de intet har med at gøre.

Terror rammer ofte, når vi mindst af alt venter det. Selv om der var kommet advarsler for en halv snes dage siden ventede ingen, at Sri Lanka skulle blive ramt af terror som den i søndags og igen mandag. Dødstallet efter bomberne stiger stadig og er lige nu på vej mod 300. Blandt de dræbte er desværre tre børn fra Aarhus. Anders Holch Povlsen og hustruen Anne oplever lige nu det værste mareridt for forældre. De har mistet tre af deres fire børn ved eksplosionen på deres hotel, og alle tanker og al medfølelse må være med dem.

De otte eksplosioner søndag i blandt andet tre kirker og tre luksushoteller har ramt både Sri Lankas egne indbyggere og turister. Terroristerne går bevidst efter hoteller med rige gæster, og uheldigvis var familien Holch Povlsen på det forkerte sted lige på det tidspunkt, hvor selvmordsbombere detonerede deres uhyggelige våben som det skete under morgenmaden på hotellet i hovedstaden Colombo. Ved at ramme hoteller med internationale gæster får terroristerne deres ønske opfyldt om, at budskabet skal nå længere ud end til lige netop det sted, hvor sprængningerne foregår. Nu når de med et kedeligt eftertryk også til de lande, hvis borgere bliver ramt.

Foreløbig ser det ud til, at en islamisk gruppe står bag aktionen, og mange er anholdt for at have haft med ugerningen at gøre.

FOLK, DER NYLIG har rejst i Sri Lanka, beretter om, at alt har været stille og fredeligt rundt i landet, og befolkningen er venlig og imødekommende. Netop derfor har terroristerne måske haft lettere adgang til at begå deres feje handling. Det virker fuldstændig urimeligt og meningsløst, at tre børn - blandt de mange andre døde - skal betale med livet for stridigheder i verden, stridigheder, som de intet har med at gøre. Men det skal ses som et udtryk for, at dele af den muslimske verden er i krig med Vesten, og vi ved aldrig, hvornår der kommer et angreb. Vi skal ikke bøje os for terror, og vi skal ikke blive hjemme, for så har terroristerne sejret. Men prisen er høj for dem, der bliver ramt.

I AARHUS har medfølelse rejst sig fra mange sider, og i Stavtrup, hvor den vellidte og sympatiske familie bor på godset Constantinsborg, vil der på torsdag blive et tavst fakkeltog netop til det gamle gods for at markere, at beboerne i nærområdet tænker på familien og føler med den.

På Højvangskolen i Stavtrup, hvor to af de tre dræbte børn er elever, vil børnene og lærerne tirsdag have svært ved at forstå, at de kammerater, de sagde farvel til og ønskede god påskeferie for få dage siden, vil de aldrig få at se igen. Med ét er de revet bort fra kammerater, venner, bekendte, men først og fremmest fra deres nærmeste familie.

Og i Bestseller-koncernen vil de mange ansatte møde en familie i en sorg, som vil være langvarig og svær at overvinde.

Annonce
Hans Petersen, journalistFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce