Annonce
Aarhus

Terrorforskønnelse: Mulighederne er mange

Hvad med at peppe terrorsikringen ved stadion lidt op. For eksempel med bolde, nu da der spilles bold på Ceres Park. Grafik: Nex
Hvordan skal byens terrorsikring forskønnes, som det hedder. Foreløbig skal byrådet tage stilling til, om det vil spytte fem millioner kroner i projektet.

AARHUS: Hvordan skal terrorsikringen i Aarhus tage sig ud? Holdningerne er mange, og her kommer Stiftens tegner, Jens Nex, med sine bud, inden Århus Byråd onsdag skal tage stilling til en såkaldt forskønnelse.

Det har blandt andet bragt sindene i kog, at betonklodser på Rådhuspladsen som en midlertidig løsning har fået sæt træbænke på som et nyt udtryk. Genialt siger nogle, mens andre synes, det er grotesk.

Onsdag skal byrådet tage stilling til en indstilling, som lyder på fem millioner kroner fra Teknik & Miljø, der med midlerne vil lave en forskønnelse af terrorsikringen ved Ceres Park, ved Tivoli Friheden og ved Ryesgade samt på nogle flytbare klodser(eller andet materiale) som efter behov kan flyttes rundt i byen.

Det var også Teknik & Miljø, der som forsøg havde lavet beton-bænkene, vi viste forleden, som en slags forsøg. Folk har siden berettet om, hvordan vores nordiske venner i Stockholm har formet betonløver til gader og stræder ligesom berlinerne i syd har masser af blomsterkasser. Når bevillingen fra byrådet ligger fast, vil Teknik & Miljø endeligt tage stilling til, hvordan terrorsikringen, som Politiets Efterretnings Tjeneste har forlangt, skal tage sig ud.

Indtil da, giver avisens tegner, Jens Nex, et lille indspark med inspiration til betonklodser, der kan holde terrorister på afstand.

Annonce

En æstetisk indstilling

I indstillingen hedder det blandt andet, at projekterne i størst mulige omfang forsøges integreret i byrummets eksisterende udtryk. Integrationen vil - inden for de afsatte ressourcer - ske med særlig fokus på æstetik og grønne elementer. Dermed vil løsningerne bidrage til at forskønne byrummene, lyder det i indstillingen til byrådet.

Det er terrorsikringen med betonklodser, der skal gøres permanent ved indgangen til Ryesgade, hvor der for 1,7 millioner kroner skal laves såkaldte steler, der kan sænkes op og ned fra fortovet. Det er også ved Ceres Arena og Tivoli Friheden, mens der også skal investeres i flytbart inventar til at sikre forskellige områder i byen, når der er behov.

Ceres Arena og Friheden foreligger der endnu ikke et endeligt design for sikringen, men grundejerne4 i området er ifølge indstillingen indraget i at tænke den rigtige løsning frem.

Planen er, at der afsættes 650.000 kroner ved hver af de to steder. Desuden skal grundejerne også spytte i kassen, så de midlertidige sikringsløsninger kan erstattes af nye på Marselisborg Grønnevej og Stadion Allé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce