Annonce
forside

Tesfaye: Man må gerne tyre i toppolitik

Men man skal gå efter bolden, lyder det fra SFs næstformand, Mattias Tesfaye, der appellerer til en ordentlig tone i formandskampen.

Tonen mellem de to fløje, der præger formandsopgøret i SF, er de seneste dage blevet skærpet, og det har fået de to næstformænd i partiet, Mattias Tesfaye og Mette Touborg, til at minde SFerne om, at der skal holdes en ordentlig tone i debatten.

- Både Mette Touborg og jeg følger debatten, og i den forbindelse har vi også nogle telefonsamtaler med folk fra begge lejre - med folk, der støtter begge kandidater - for lige at appellere til, at man godt må tackle igennem - man må gerne tyre i toppolitik - men man skal gå efter bolden, siger Mattias Tesfaye.

Debatten nåede nye højder, da EU-parlamentariker Emilie Turunen (SF), der støtter sundhedsminister Astrid Krag (SF) i formandsopgøret, i Politiken advarede mod udfordreren Annette Vilhelmsen. Det fik torsdag aften tidligere SF-formand Holger K. Nielsen på banen.

- Når fx Emilie forsøger at miskreditere Annette, fordi Poul Overlund (medlem af SFs landsledelse, red.) er blandt hendes stillere, hører alting op, skrev han på sin Facebook-profil, hvor han samtidig erklærede, at han støtter Annette Vilhelmsen.

For Mattias Tesfaye er det afgørende, at SF skal kunne fremstå som et samlet parti, når den kommende formand er blevet valgt.

- Det er klart, at vi ringer rundt og opfordrer til, at man holder hovedet koldt, og at vi også skal kunne fungere som parti 14. oktober, når vi har fået en ny formand. Det er der for så vidt ikke noget nyt i, siger Mattias Tesfaye, der understreger, at de to næstformand ikke er noget tæskehold.

Spørgsmål: Er debatten med til at udstille et splittet parti?

- Det er i hvert fald med til at udstille et parti, hvor der er to kandidater at vælge imellem og dermed også to forskellige politiske figurer, hvor valget vil få betydning for, hvordan SF vil fungere og placere sig i fremtiden, og det er klart, at det bringer engagementet op i mange SFere, siger han.

Spørgsmål: Er det sværere for en kommende formand at samle partiet, nu hvor bølgerne går så højt?

- Det tror og håber jeg ikke, det er. En ting er at kunne diskutere det nu, fordi vi har åbnet vinduet for debat, fordi vi skal have valgt en ny formand, men det skal være muligt for en ny formand uanset hvad at samle partiet bagefter, og det kræver, at alle ligesom rykker ind i geledderne igen, siger Mattias Tesfaye, der dog ikke vil pege på konkrete sager, hvor debatten efter hans mening er kammet over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce