Annonce
Debat

Tesfaye svarer på kritik: Flygtninge får midlertidig beskyttelse - ikke permanent

"Vi har i Folketinget vedtaget nogle regler, som betyder, at man ikke har krav på livslangt ophold i en skandinavisk velfærdsstat. Det står jeg fast på, for vores samfund kan ikke holde til, at titusinder af mennesker bosætter sig her permanent", skriver udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Danmark har været åben og ærlig over for de mange syrere, som er kommet hertil efter, at borgerkrigen i Syrien brød ud for 10 år siden. Vi har sagt, at de var velkomne, og at vi gerne ville hjælpe. Men vi har også sagt tydeligt til de syriske krigsflygtninge, at de skulle rejse hjem igen, hvis der ikke længere er behov for beskyttelse.

Nu vurderer danske myndigheder, at forholdene i dele af Syrien er forbedret. En vurdering, som myndigheder i Sverige, Storbritannien og EU's asylstøttekontor i øvrigt deler i en række rapporter.

De danske myndigheders vurdering sker helt i overensstemmelse med dansk lovgivning og Danmarks internationale forpligtelser. Vurderingen betyder, at nogle syrere skal rejse hjem.

Annonce

Det kritiserer Lokalforeningen Alternativet Aarhus i et indlæg her i Stiften. Jeg hilser debatten velkommen, og jeg kan godt forstå, at den vækker følelser. Men vi skal huske på, at vi ikke sender folk tilbage til forfølgelse.


Jeg mener, det er retfærdigt, at også de syrere, der har fået beskyttelse her i landet, skal rejse hjem, når forholdene tillader det.


Hvis Udlændingestyrelsen vurderer, at man ikke længere har ret til beskyttelse, er det, fordi den individuelle vurdering er, at der ikke længere er en fare for f.eks. forfølgelse ved at vende hjem. Og sådan en afgørelse skal altid prøves i det uafhængige flygtningenævn, hvor der sidder en dommer for bordenden.

Jeg stoler på myndighedernes vurderinger. Det bør ikke være os politikere, der sagsbehandler de enkelte sager eller vurderer sikkerhedssituationen rundt omkring i verden.

Vi har i Folketinget vedtaget nogle regler, som betyder, at man ikke har krav på livslangt ophold i en skandinavisk velfærdsstat. Det står jeg fast på, for vores samfund kan ikke holde til, at titusinder af mennesker bosætter sig her permanent.

Mere end 260 syrere har siden 2019 forladt Danmark og er rejst frivilligt hjem til Syrien med en pose penge i hånden fra den danske stat, så de kan genopbygge deres tilværelse i deres hjemland. Og de seneste to år er mere end 130.000 flygtninge vendt hjem til Syrien fra nærområderne.

Jeg mener, det er retfærdigt, at også de syrere, der har fået beskyttelse her i landet, skal rejse hjem, når forholdene tillader det.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Malteserordenen - hvem er det?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce