Annonce
Biler

Tesla rykker tættere på bilejerne med flere servicecentre

Tesla rykker nu tættere på de mange nye ejere af mærkets elbiler med servicecentre og mobile værksteder. Foto: Tesla
Den danske Tesla-importør udvider med to nye servicecentre og flere mobile værksteder, der kan rykke ud til kunderne.
Annonce

I takt med, at det kommer flere Tesla-modeller ud på vejene, udbygger Teslas danske afdeling nu også med flere autoriserede servicecentre. Det sker med et servicecenter i Vejle, mens showroomet i Bredgade i det centrale København rykker til Hillerød, hvor der både bliver udstilling og servicecenter.

De to centre supplerer forhandlerne i Aarhus og Kastrup.

Det sker takt med, at der i løbet af i år er blevet solgt rigtig mange nye Tesla Model 3, så der er kommet nye kunder til.

- Vi vil gerne være tættere på kunderne, lyder forklaringen fra Maria Lantz, som er pressechef for Tesla.

Tesla og service

9 ud af 10 fejl kendes i forvejen ved fjerndiagnose, så værkstedsvognen kan have de rigtige komponenter med.

80 procent af alle reparationer kan klares hjemme ved kunden.

40 procent af de danske kunder, som har behov for værksted, vælger at få reparationerne hjemme hos sig selv.

Annonce

Længere mellem service

Tesla har tidligere på året søsat en stribe servicevogne, der rykker ud og laver service eller reparationer på stedet. Her er nu seks servicevogne, og det tal skal øges og kommer måske op på 10 i løbet af året. De skal rykke ud fra alle servicecentrene til de bilejere, som bor lidt længere væk. I øjeblikket vælger 40 procent af de danske Tesla-ejere, som har behov for værksted, at få lavet reparationer på stedet.

Sideløbende får ejerne software-opdateringer over nettet, så der er lagt op til så lidt besvær som muligt i hverdagen. De får det endnu lettere. Der bliver nemlig nu længere mellem serviceintervallerne, som tidligere var 1 år/20.000 km. Det er nu udvidet til ”efter behov”.

Værkstedsbilerne har dele med til de mest typiske mindre reparationer. Det kan være viskerblade og -arme, dørhåndtag og parkeringssensorer. Da elbiler har færre bevægelige dele end konventionelle biler, kan reparationerne klares med et mindre reservedelslager. Bremseklodser og -skiver skiftes sjældnere, da bilerne motorbremser.

Servicecentret i Vejle åbner i løbet af oktober, mens man lægger ud med showroom i Hillerød, ligeledes i oktober, mens der her følger et servicecenter sidst på året. Der findes i dag langt over 5000 Tesla-biler på de danske veje.

Vi har tidligere beskrevet de mobile værksteder, hvor Lone Otto, som er leder af FDM’s tekniske afdeling, perspektiverede det nye tiltag. Hun forudser, at vi vil se flere af den slags servicer i takt med, at der kommer flere - og stadig mere vedligeholdelsesfri - elbiler ud på vejene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Måtte springe for livet: Nøgen kvinde forsøgte at køre betjente ned

Annonce