Annonce
Biler

Tesla til tops på salgslisten

Tesla Model 3 er for anden måned i år helt i front med en fjerdeplads på top-20-listen. Foto: Tesla
For anden gang i år ligger Tesla Model 3 i toppen af salgslisten på en fjerdeplads. Det skete i september, hvor mikrobilen Citroën C1 er helt i front som nummer et.

Selv om modellerne er kendte, så byder tallene for bilsalget i september på flere overraskelser. Det gælder især i den øverste del af top-20, hvor en mikrobil for første gang længe henter førstepladsen. Det er Citroën C1, der med 589 solgte biler dog kun er få biler foran en gammel kending: Peugeot 208.

Til gengæld springer den elektriske Tesla Model 3 helt til tops på en fjerdeplads, mens en firmabil, som VW Passat indtager en femteplads. Som altid er der masser af forklaringer. Citroën kører igen-igen kampagne på C1, Tesla har gennemført en stor mængde leveringer, mens VW har fået nye leveringer af den faceliftede Passat hjem, hvor mange har været bestilt på forhånd af firmakunder.

Annonce

Top-20 - bilsalget i september

1. Citroën C1: 589

2. Peugeot 208: 583

3. Citroën C3: 521

4. Tesla Model 3: 437

5. VW Passat: 392

6. Nissan Qashqai: 376

7. VW Golf: 359

8. Ford Focus: 326

9. Toyota Yaris: 315

10. Ford Fiesta: 313

11. Audi A3: 291

12. Skoda Octavia: 285

13. VW Polo: 280

14. Skoda Fabia: 277

15. VW Up: 270

16. Toyota Aygo: 263

17. Peugeot 108: 250

18. Mercedes C-klasse: 236

19. Mercedes A-klasse: 222

20. VW T-Cross: 214

Kilde: De Danske Bilimportører

Bredt midterfelt

I midterfeltet fylder ældre modeller som VW Golf, Audi A3 og Skoda Octavia, der står midt i et modelskifte, mens Mercedes A-Klasse og C-Klasse ligger i bunden af listen, blandt andet takket være privat- og erhvervsleasing.

Selv om danskerne i stigende grad vælger større modeller end tidligere, er der dog stadig et marked for de mindste mikrobiler. Således figurerer VW Up, Toyota Aygo og Peugeot 108 også på listen.

Over en kam kom der i september små 16.000 nye biler ud på vejene, hvilket er omtrent 4000 biler mere end i samme måned i fjor. I årets første ni måneder er der solgt cirka 173.600, hvilket er lidt mere end i samme periode i 2018.

Roligt efterår

Gunni Mikkelsen, der er direktør for De Danske Bilimportører, er ikke overraskende tilfreds.

- Vi kan konstatere, at salget for år til dato har været yderst acceptabelt. Der har været enkelte episoder i løbet af året, hvor der har været solgt flere biler end forventet, hvilket kan begrænse salget de efterfølgende måneder. Vi forventer dog stadig, at den positive tendens fortsætter året ud. Det skyldes, at der er et forstørret fokus på udskiftningen af den nuværende bilpark til en mere grøn og klimavenlig version, siger Gunni Mikkelsen.

I modsætning til de foregående år, hvor politisk uro om afgiftsændringer og nye miljøregler har givet klumper i salget, er der dog også forholdsvis roligt dette efterår.

Citroën C1 er overraskende rykket helt til tops som den mest solgte bil i september. Foto: Citroën
Mange firmabilister har ventet på den faceliftede VW Passat, som ligger højt listen over indregistreringer. Foto: VW
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce