Annonce
Digitalt

Test af Netatmo Smart Indoor Camera: Flot design og brugervenlig app - men ansigtsgenkendelse halter

Netatmos overvågningskamera har en svag guldfarvet aluminiumsoverflade, der fremstår ret eksklusiv for et overvågningskamera. Designet er minimalistisk og vil passe ind i de fleste hjem. Pressefoto: Netatmo
Der er meget godt at sige om Netatmo Smart Indoor Camera. Designet, appen og deres fokus på privatlivet trækker op, men antallet af falske alarmer irriterer denne anmelder.

Der findes efterhånden mange bud på intelligente overvågningssystemer til hjemmet. Én af spillerne på markedet er franske Netatmo, der specifikt henvender sig til de personer, som ikke bryder sig om, at videooptagelserne gemmes på en server hos et privat firma. For hvem kan egentlig kigge med? Og kan man være sikker på, at optagelserne ikke havner i hænderne på de forkerte?

Datasikkerhed bør tages alvorligt i en tid, hvor flere og flere produkter bliver koblet op på internettet. En undersøgelse fra maj 2019 fortaget af YouGov viser dog, at 82 procent af danskerne ikke sætter sig ind i datapolitik, når de anskaffer sig et digitalt produkt.

Det kan være farligt.

I august kunne Dagbladet Politiken f.eks. afsløre, at techgiganter som Apple og Google har lyttet med i brugeres fortrolige samtaler, hvor Siri og Google Assistant har været slået til. Det kom blandt andet frem, at medarbejdere har overhørt alt fra almindelige samtaler til skænderier og sågar samlejer hos danske brugere.

Derfor er det forfriskende med et firma, der tager privatlivet seriøst. Videooptagelser fra Netatmos Smart Indoor Camera bliver gemt lokalt på et microSD-kort eller alternativt på en personlig FTP-server. Der er mulighed for at gemme på en Dropbox-konto, hvis man hellere vil det.

Annonce

For og imod

Plusser:

  • Fokus på privatliv med lokal lagring på SD-kort
  • Brugervenlig app
  • Flot og minimalistisk design

Minusser:

  • Kræver strøm fra stikkontakt
  • Ansigtsgenkendelse er ikke altid perfekt og giver mange falske alarmer

Kræver strøm fra stikkontakt

Det første man lægger mærke til, når man pakker overvågningskameraet ud, er det minimalistiske design. Af et overvågningskamera at være er det ret lækkert, og den anodiserede aluminiumsoverflade vil passe ind i de fleste hjem.

Men herefter opstår min første anke mod produktet. Netatmo skriver selv, at man bør placere kameraet ved indgangen i sit hjem, så man fanger, hvem der går ind og ud. Men da kameraet kræver strøm fra en stikkontakt, indskrænker det kraftigt placeringsmulighederne. Vi har f.eks. ikke et strømstik tæt på vores reol i entréen, så i mit tilfælde er det ikke en mulighed. Her kunne Netatmo med fordel lære lidt af Arlos ledningsfrie overvågningskameraer, der kører på batteri og holder strøm mellem 3 og 6 måneder.

Billedkvaliteten er til gengæld rigtig fin i fuld HD 1080p og med tanke på den lokale lagring på SD-kort, savner man ikke muligheden for 4K.

Kameraet har indbygget ansigtsgenkendelse, der bruges til at kende forskel på familiemedlemmer og en eventuel indbrudstyv, så man undgår falske alarmer. Netatmo reklamerer også med, at funktionen skal få familien til at slappe af i hjemmet, da man kan fravælge, at kameraet optager video af velkendte ansigter.

Jeg konstaterer dog, at kameraet langt fra altid kan genkende familien. Det er klart, at kameraet skal bruge lidt tid på at lære at genkende ansigter, men selv efter en måneds oplæring, tager den ofte fejl og skriver ”ukendt ansigt” – det selvom profilstyrken næsten er på maksimalt niveau for både mig selv, min kone og søn.

Jeg vil derfor anbefale, at man stiller kameraet et sted i sit hjem, hvor der ikke konstant er trafik og helst et sted, hvor den optager tæt på de personer, der passerer kameralinsen. Det gør det nemmere for kameraet at genkende de rigtige personer, så man ikke modtager for mange falske alarmer og notifikationer.

Ingen ekstraudgifter

Et stort plus ved Netatmos Smart Indoor Camera er, at der ikke er noget abonnementsgebyr. Når først kameraet er købt, kan man frit bruge appen, og der følger et SD-kort med i kassen med plads til 8 GB optagelse. Der findes også diverse ekstraudstyr som en indendørs sirene, der kan tale sammen med kameraet og skræmme ubudne gæster væk samt sensorer til dør og vinduer, der kan registrere bevægelse.

Pris og tilgængelighed: Netatmo Smart Indoor Camera – sælges også under navnet ”Welcome Home” – kan købes i danske butikker og på nettet til cirka 1200 kroner.

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Kameraet har indbygget ansigtsgenkendelse, der bruges til at kende forskel på familiemedlemmer og en eventuel indbrudstyv. Jeg må dog konstatere, at kameraet ofte tager fejl og skriver "ukendt ansigt", hvilket giver falske alarmer og unødvendige notifikationer. Foto: Screenshot fra iPhone
Et stort plus ved Netatmos Smart Indoor Camera er, at der ikke er noget abonnementsgebyr. Det er ofte tilfældet hos mange af konkurrenterne. Pressefoto: Netatmo
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce