Annonce
Digitalt

Test: De bedste er blevet endnu bedre: MW07 Plus er luksuslyd i flot indpakning

Master & Dynamic har med MW07 Plus igen hævet barren for, hvad vi kan forvente af et sæt true wireless øretelefoner. De lyder fremragende, har imponerende funktioner som ANC, transparent lytning, bluetooth 5.0 og hele 40 timers batteri, og designmæssigt er de i en klasse for sig. Pr-foto
Master & Dynamic rykkede med MW07 barren for, hvad du kan forvente af et sæt true wireless-øretelefoner. Nu hæver de barren med MW07 Plus.

Master & Dynamic har på kort tid cementeret sig som førende, når det kommer til kompromisløs lyd og design. MW07 har siden lanceringen været blandt de allerbedste true wireless-øretelefoner på markedet, og nu er MW07 Plus landet, og vi har set nærmere på, om de bedste kan blive bedre.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Ligner sig selv

MW07 Plus ligner sin forgænger. De kommer i en minimalistisk indpakning, der rummer en elegant opbevaringsæske i rustfrit stål, øretelefoner, der er håndlavet i acetat og den sorte stofpose, der har den utaknemmelige opgave at prøve at beskytte den blankpolerede stålæske. Og så er der selvfølgelig udskiftelige silikonedutter og kabler.

MW07 er nogle af de flotteste øretelefoner på markedet, synes jeg, og Plus-modellen ændrer ikke på dette. Der er dog også kommet en billigere Go-model, som ikke helt oser af elegance på samme måde.

Den rustfri stålæske ligner sig selv, men den har fået opgraderinger. Det første, man bemærker, er, at hængslerne virker mere solide, så låget nu kan holde sig selv oppe. Det er en detalje, som jeg ikke savnede, men er fin at have. Vigtigere er dog, at den nu rummer hele 30 timers ekstra batteri, så MW07 Plus i alt kan spille imponerende 40 timer – 10 timer pr. opladning. Er de tomme, kan de lades helt op på 40 minutter, men på bare et kvarter kan de få strøm nok til 5 timers brug. Imponerende.

Lyder stadig godt

MW07 Plus har på papiret de samme 10 mm berylium-drivere, der giver MW07 så fremragende lyd. Jeg var spændt på, om tilføjelsen af aktiv støjreduktion og transparent lytning ville gå ud over lyden. Det er ikke tilfældet.

MW07 Plus er nogle af de bedste true wireless på markedet netop nu, kun Sony WF-1000XM3 kommer op på siden af deres lyd, men mens sidstnævnte er grimme og sidder dårligt (sorry, det er de, og det gør de), er MW07 Plus i helt modsatte grøft.

Betjeningen på MW07 Plus er den samme som ved forgængerne. Mens andre eksperimenterer med trykfølsomme øredutter, holder Master & Dynamic fast i de tre knapper, hhv. to på venstre og én på højre. De to på venstre styrer lyd op og ned som før, og nu også transparent lytning og aktiv støjreduktion. Den højre knap er afspil/opkald/pause, næste/forrige nummer og stemmestyring. Det er meget nemt at finde de rette knapper og styre MW07 Plus, og modsat den første generation af trykfølsomme øredutter sker der her ikke nogen fejl i navigationen.

Æsken i rustfrit stål, som oplader via USB-C, ligner sig selv, men den rummer nu tre ekstra opladninger af 10 timer hver, så der i alt er 40 timers brug på farten. Hængslerne er blevet stærkere, så låget kan stå selv, men den er stadig lige så øm over for ridser som ved MW07. Pr-foto

Toppen af poppen

MW07 Plus overtager for mig førstepladsen blandt true wireless øretelefoner fra MW07. Sony WF-1000XM3 matcher dem på lyd og funktionalitet, men diskvalificerer sig selv på dårlig fit, grimt design og den kæmpe opbevaringsæske.

MW07 Plus koster lige som forgængeren 299 euro, cirka 2200 kr., og hvis du er ligeglad med aktiv støjreduktion, transparent lytning og den øgede batteritid, så er de originale MW07 blevet sænket i pris til 249 euro., hvilket gør dem til nogle af de bedste på markedet lige nu – også til prisen.

MW07 Plus kan købes online hos Master & Dynamic. Vejledende pris er 299 euro.

Forgængeren MW07 er sat ned i pris med lanceringen af MW07 Plus, og det gør MW07 til et meget attraktivt køb til ca. 1800 kr. danske. MW07 Plus koster ca. 2200 kr. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce