Annonce
Kultur

Test dig selv: Tidsmaskine-værk sender dig tilbage til 1980'ernes Horsens - hvor godt husker du årtiet?

Udgivelsen om 1980'erne afslutter "Horsens i årtier"-serien, der tegner et billedrigt og folkeligt portræt af byen og kommunen op gennem 1900-tallet. Foto af bogen: Jakob Hedegaard-Høgh
Med et mylder af minder om godtfolk, begivenheder, prestigebyggerier og kendte ansigter i byen, ser den seneste - og sidste - udgave af encyklopædien "Horsens i årtier" tilbage på "et helt særligt årti." Test din viden og hukommelse i vores quiz.

Horsens: Kan du huske dengang, Pretty Maids spillede sin første koncert på Nørregade 51, kan du huske dengang diskoteket Kit Cat brændte, da pejlevognen rullede gennem byen i jagt på sortseere, da storkonflikten på arbejdsmarkedet brød ud, eller da store dele af Horsens blev oversvømmet i 1989?

Den årlige bogudgivelse "Horsens i årtier" er netop udkommet, og i et mylder af tilbageblik på alt fra hverdagsliv til banebrydende byggerier og fortællinger om kendte ansigter har forfatterne denne gang skruet tidsmaskinens knapper tilbage til Horsens i 1980'erne.

"Horsens i årtier", der er landet i sin foreløbig sidste udgave - er en encyklopædi, der i stort og småt beskriver byens udvikling fra midten af sidste århundrede til moderne tider.

Annonce

I takt med, at udgivelsen har begivet sig frem i årtierne, vil flere formentlig have klare minder om datidens hændelser, hvilket gælder i hvert fald én af læserne, Horsens borgmester Peter Sørensen (S).

Horsens fik nyt rådhus i 1980'erne, og det massive rødstens-domicils historie er en af mange, man kan læse i "Horsens i årtier". Affotografering fra bogen: Jakob Hedegaard-Høgh

I sit forord kalder han 1980'erne for et "helt særligt årti i Horsens historie".

Det var "et årti, hvor startskuddet lød til den fantastiske udvikling, som Horsens har været igennem lige siden. Mange af os, som er født og opvokset i Horsens, kan huske byens blakkede omdømme i begyndelsen af 1980'erne... ...Siden da har udviklingen taget fart, og Horsens i er i dag en af Danmarks hurtigst voksende kommuner," skriver Peter Sørensen blandt andet.

En af Horsens kendte biografer lukkede og slukkede med et af 80'ernes største, danske filmhit "Midt Om Natten". Publikum rejste sig og klappede efter filmen - ikke for at hylde Kim Larsen og de andre skuespillere, men for at takke biografen for mange år med både gode og dårlige oplevelser på lærredet. Affotografering fra bogen: Jakob Hedegaard-Høgh

I quizzen her i artiklen har vi med 10 spørgsmål om Horsens i 1980'erne samlet et lille udpluk af de mange oplysninger, bogen rummer. Test din hukommelse og viden om årtiet som det formede sig i Horsens.


Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

61-årig kvinde død efter hestevognsulykke på Lille Torv

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

For abonnenter

Anmeldelse: Føj for nogle ækle nisser på Netflix

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Kultur

Mohamad flygtede fra krigen: Nu er han manden bag stjernerne i Vild Med Dans

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

Annonce