Annonce
Danmark

Hvem skal du stemme på? Test din byrådskandidat med Jysk Fynske Medier

Når danskerne til november skal sammensætte de kommende byråd og regionsråd, vil de kunne få hjælp til at beslutte, hvem de skal stemme på, ved at gennemføre en kandidattest af deres lokale kandidater online. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Jysk Fynske Medier går nu sammen med TV 2 og TV 2-regionerne om at hjælpe danskerne med at finde ud af, hvor krydset til skal sættes til kommunalvalget i november.

Kommunalvalg: Når danskerne til november skal sammensætte de kommende byråd til kommunalvalget, vil de kunne få hjælp til at træffe en beslutning ved at klikke sig ind på en hjemmeside og gennemføre en kandidattest af deres lokale kandidater.

Testen bliver en videreudvikling af den kandidatpræsentation, som TV 2 og TV 2-regionerne lavede op til valget i 2017, og som blev brugt af danskerne mere 2,2 millioner gange. Denne gang bliver den endnu grundigere og bredere, fordi Jysk Fynske Medier, der dækker 40 af Danmarks kommuner intensivt, træder ind i samarbejdet med TV 2 og regionerne.

- Vi er rigtigt glade for at blive en del af kandidattesten. Det er først og fremmest til fordel for danskerne. Den bliver bedre i indholdet, fordi vores lokalredaktioner kan supplere TV 2-regionerne i at stille de rigtige spørgsmål, og samarbejdet med TV 2 vil styrke alt det, jeg er optaget af for hver af vores avistitler: sammenhængskraften og det lokale demokrati, siger Jesper Rosener, administrerende direktør for Jysk Fynske Medier.

Annonce


Kandidattesten er en stor hjælp for rigtig mange, når de skal vælge, hvor krydset skal sættes.

Jacob Kwon, nyhedschef på TV 2


Jysk Fynske Medier er Danmarks næststørste mediekoncern med dominerende regionale dagblade som Fyens Stiftstidende, JydskeVestkysten og Aarhus Stiftstidende samt en lang række lokale dagblade som Fyns Amts Avis, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad og Helsingør Dagblad.

- En hjælp for mange

TV 2, regionerne og Jysk Fynske Medier kommer til at markedsføre kandidattesten  i fællesskab, og al data og viden om kandidattesten bliver tilgængelig for alle efter kommunal- og regionsrådsvalget 16. november.

- Kandidattesten er en stor hjælp for rigtig mange, når de skal vælge, hvor krydset skal sættes. Og det er også en stor hjælp for kandidaterne til at udbrede kendskabet til deres politik. Vi tror på, det styrker valgdeltagelsen og i sidste ende demokratiet, siger Jacob Kwon, nyhedschef på TV 2.

Kandidattesten kommer til at bestå af cirka 20 spørgsmål. Spørgsmål af landsdækkende karakter formuleres af TV 2. Resten stilles af Jysk Fynske Mediers lokalredaktioner og TV 2-regionerne i fællesskab.

- Samarbejdet er en styrke for os alle. Jeg har også et berettiget håb om, at vi lokalt og regionalt udvider samarbejdet omkring valget med mere end bare kandidattesten. Måske via links til hinandens historier, deling af video eller andet, der styrker indholdet til brugerne, siger Esben Seerup, direktør på TV 2 Fyn.

De tre parter vil også afsøge interessen hos flere lokale og regionale dagbladspartnere, inden det praktiske arbejde med kandidattesten går i gang efter påske. /red./

Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce