Annonce
Digitalt

Test: Garmin Vivoactive 3 Music satser på fitness-folket, men rammer ikke helt i mål

Uret viser skridt, puls, stressniveau og meget mere, men der indimellem lidt mange swipes på touchskærmen for at komme fra det ene til det andet. Foto: Silas Bang
Betjeningen, prisen og for få tredjeparts-apps til musik trækker ned for Garmins opdaterede aktivitetstracker.

Musik i øregangen er en vigtig del af mange danskeres træningsrutine. På den baggrund er det er en vigtig opdatering, Garmin er kommet med i den aktivitetstracker Vivoactive 3 Music: muligheden for at høre musik under træningen med trådløse høretelefoner - uden at telefonen skal med.

Indtil marts i år var det dog kun muligt at gemme op til 500 sange fra tjenester, som de fleste danskere ikke benytter - som Deezer og iHeartRadio. Men i marts blev Spotify også understøttet.

Derimod er medlemskaber hos Yousee Musik, Tidal eller YouTube Music samt hos Apple Music ikke meget værd på mit testeksemplar. Og da jeg forsøger at installere en af de andre musik-apps via Garmins app til min Iphone, får jeg flere gange beskeden, at app'en ikke er tilgængelig i mit land. Hvorfor så vise den app for mig?

Annonce
Garmin Vivoactive 3 Music vinder ingen designpriser, men passer fint til den aktive målgruppe, som uret retter sig mod. Foto: Silas Bang

Let og sporty

Men med et gratis medlemskab af Spotify oprettet får jeg uret på håndledet. En behagelig følelse, da uret er ganske let med sine 39 gram og spændes godt fast med silikoneremmen. Udseendet passer godt til den sporty målgruppe med runde rammer, der fås i sort, sølv og rosaguld.

Mod min arm pulserer en grøn stråle, der måler min puls og også stressniveau. Foran lyser skærmen, som ikke imponerer i opløsning, men til gengæld sikrer, at uret kan holde strøm i adskillige dage. Garmin siger fem dage med gps'en tændt, og det er tæt på i min test. Batteritiden i Huawei Watch GT kan Garmin dog ikke konkurrere med.

Betjeningen af uret foregår med én dedikeret knap til de 15 forudindlæste sports-apps og til at slukke uret. Resten af betjeningen foregår med swipes på skærmen. Man kan dog hurtigt bruge rigtig mange swipes for at komme til den funktion, man ønsker.

En anden ny funktion - avanceret søvnovervågning - kræver derimod ingen betjening, da aktivitetsuret selv regner ud, hvornår du har lagt dig til at sove. Næste morgen kan du se REM-søvn, dyb søvn og hvor ofte du har været vågen.

For os med små børn er det sidste især interessant at blive mindet om.

Satser rigtigt

Garmin Vivoactive 3 Music har også trådløs betaling med Garmin Pay, det er vandtæt, så det kan bruges til svømning, og du kan selvfølgelig modtage notifikationer på uret. En funktion jeg dog ikke fik til at virke ordentligt fra min Iphone.

Selv om der også kan downloades en række apps og urskiver, vil jeg ikke betegne Garmins ur som et smartwatch. Til det er udvalget til andet end sport og træning alt for lille.

Men Garmin ser helt rigtigt i ikke at kæmpe på Apples og Samsungs bane, men at satse benhårdt på en præcis aktivitetstracker til fitness-folket. Men de få musik-apps trækker ned, og det samme gør prisen på over 2000 kroner.

Pris og tilgængelighed: Garmin Vivoactive 3 Music fås i seks modeller og kan købes online og i danske butikker. Set til 2049 kr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce