Annonce
Digitalt

Test: Ikea Symfonisk er en spændende indgang til Sonos’ økosystem

Samarbejdet mellem Ikea og Sonos har foreløbigt udmøntet sig i disse fire højtalere. Pr-foto
Sonos er en uovertruffen platform, hvis du vil have trådløs lyd i hjemmet, og med Ikea Symfonisk er prisen sat, så alle kan være med

Det er ikke nyt, at Ikea går sammen med andre kendte brands for at kunne levere nye og spændende produkter til forbrugerne – men Sonos-samarbejdet hører til blandt de mere interessante.

Sonos har en veldokumenteret, velfungerende platform til stabil og brugervenlig trådløs lyd. Du kan hurtigt sætte dit Sonos-system op med bare en eller to højtalere og så bygge ud, i takt med at du køber flere. Højtalerne kan spille samme musik eller forskellig, samtidigt, og multirum bliver altså ikke meget nemmere end med Sonos. Vi har set nærmere på, hvad Ikea får ud af at bruge så attraktiv en platform med sin Symfonisk-serie af højtalere.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Billigt men ikke bras

Ikea Symfonisk-serien har i skrivende stund kun to højtalere, men man kan håbe, at der kommer flere til. Vi har i testen her set nærmere på bordlampen og højtaleren. Bordlampen er – surprise – en lampe, der også fungerer som en højtaler, og den har noget mere lyd end højtaleren.

Mens bordlampens design nok vil dele vandene, er det godt tænkt, at man kan bruge en funktion, som allerede er påkrævet i et rum, og føje lyd til.

Højtaleren er modsat bordlampen meget diskret – den kan man ikke have noget imod. Den måler 10x15x31 cm, modsat bordlampens 21,6x21,6x40,1 cm. Højtaleren kan monteres på væggen, og gøres det vandret, kan den bruges som hylde.

De to højtalere er billige, men de fremstår ikke som billigt bras – tværtimod. De er pæne at se på, selvom der nok vil være delte meninger om lampen. Og lampen lyser i øvrigt rigtig godt og klart.

Som Sonos

Ikea Symfonisk fungerer 100 pct. som Sonos og kan sågar kombineres med eksisterende Sonos-højtalere. Du skal altså hente Sonos-appen for at komme i gang, og så er det lige så let at sætte op som øvrige Sonos-produkter. Er du ukendt med Sonos-platformen, betyder det, at du får meget stabil trådløs musik i hele huset og kan spille det samme i alle rum eller forskellige ting.

Sonos-højtalerne forbinder selv til nettet og til din valgte musiktjeneste, og så kan du også starte og stoppe musikken direkte på højtalerne efterfølgende - og de stopper ikke med at spille, selvom den, der startede musikken fra sin telefon, forlader matriklen.

Lyden er Sonos på godt og ondt. Det lyder udmærket, højtalernes størrelse taget i betragtning, men der er ingen tvivl om, at du kunne få mere lyd for pengene, hvis du købte nogle passive højtalere og sluttede til en konventionel forstærker – for du betaler selvsagt for al den lækre funktionalitet, der er pakket ind i hver enkelt højtaler. Den indbyggede forstærker i hver højtaler kræver plads og penge, og det betaler man for.

Hvis du ikke er audiofil, men gerne vil have trådløs lyd – og gerne med alle de smarte funktioner listet ovenfor – så er Sonos et helt oplagt valg, og Ikea Symfonisk er med et flot design og en knivskarp pris svære at komme udenom.

Pris og tilgængelighed: Ikea Symfonisk kan købes i Ikea. Bordlampen koster 1699 kr., højtaleren koster 799 kr. Det er muligt at købe sidstnævnte med et vægbeslag for 949 kr.

Bordlampens design vil nok dele vandene, men den passede fint ind i hjemmet under testperioden - og den giver et godt lys. Pr-foto

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Annonce