Annonce
Digitalt

Test: Philips Smart Plug gør dine uintelligente el-apparater mere smarte

Philips Hue Smart Plug har indbygget bluetooth, så den kan bruges uden at eje en Hue Bridge. Pr-foto: Phillips
Philips Hue sender nyt produkt på gaden. Nu kan du styre den almindelige stikkontakt med en app.

Vi kender Philips Hue for deres smarte lyskilder, der kan styres trådløst via en app på telefonen. Magasinet Gear har tidligere anmeldt deres produkter, og vi er ret begejstrede for løsningen. Jeg anvender selv deres pærer til mine bord- og gulvlamper, som ikke tidligere kunne dæmpes. Nu kan jeg lave hyggebelysning om aftenen, og når jeg er væk på ferie, kan lyset automatisk tænde på tilfældige tidspunkter for at skræmme indbrudstyve væk.

Nu udvider Philips deres katelog med en såkaldt Smart Plug, der kan gøre den almindelige stikkontakt mere intelligent – enten via bluetooth eller hvis du i forvejen ejer en Hue Bridge. Det vil sige, at du kan bruge Hue-appen til at tænde og slukke for stikkontakten.

Annonce

Om testen

Produkterne vi anmelder i Jysk Fynske Medier er udlånt af virksomheden bag produktet.

Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Store muligheder

Philips foreslår selv, at man kan bruge Smart Plug’en til de lamper, hvor det ikke er muligt at sætte en Hue-pærer i, men mulighederne er i virkeligheden langt større.

Lige nu bruger jeg f.eks. Smart Plug’en til mine juletræskæder i haven, så de automatisk tænder ved solnedgang og slukker ved solnedgang. Koblet sammen med Philips bevægelsessensor kan man også bruge Smart Plug’en som tyverisikring i et haveskur eller lignende. Ved at forbinde en gammel ghettoblaser på fuld lydstyrke (gerne med heavy metal) kan man nok sætte en skræk i livet på ubudne gæster.

Mystisk advarsel

Philips skriver dog en mystisk advarsel i appen: ”Hue Smart Plugs er kun beregnet til at blive brugt sammen med lyskilder”. På emballagen kan man dog læse, at kontakten kan holde til hele 2300 watt/10 ampere, og det er jo langt mere, end hvad gængse lydkilder bruger. Jeg forstår derfor ikke denne advarsel, og jeg har uden problemer brugt Smart Plug’en sammen med min 1200 watt espressomaskine, så den automatisk varmer op, inden jeg står op på morgenen.

Så med forbehold for, at jeg på sigt brænder Smart Plug’en af, så får den en klar anbefaling.

Pris og tilgængelighed: Philips Hue Smart Plug kan købes købes online og i butikker. Vejledende pris er 229 kroner.

Der sidder en kontakt på Smart Plug’en, så man også kan slå den til og fra uden brug af appen. En lille lyddiode indikerer, om kontakten er tændt eller slukket. Pr-foto: Phillips
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];