Annonce
Sport

Tester VM-rute: Kronprinsen bruger Aarhus-løb som opvarmning til Royal Run

Trods en skade gennemførte Kronprins Frederik i 2018 Royal Run i Aarhus. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik har meldt sin ankomst ved VM i Cross ved Moesgaard Museum 30. marts, hvor alle danskere får mulighed for at løbe på de officielle VM-ruter.

ATLETIK: Verdensmesterskaberne i Cross får royalt selskab. Når verdens bedste løbere 30. marts stiller til start ved VM i Cross ved Moesgård Museum, benytter Kronprins Frederik muligheden for at deltage i motionsløbet, hvor alle danskere får mulighed for at prøve kræfter med de officielle VM-ruter.

Det er første gang i cross-historien, at det er muligt for alle at løbe de forskellige ruter. Ruterne varierer fra to til 12 kilometer, ligesom man kan stille til start i en stafet på fire gange to kilometer, hvor hver deltager løber to kilometer.

Kronprinsen stiller til start i netop stafetten.

En tilmelding, der vækker stor glæde hos Dansk Atletik.

- Internationalt betragtes dansk løb som noget helt særligt. Royal Run, VM i halvmarathon og vores utroligt mange løbere i store og små arrangementer giver genlyd i omverdenen. Det renomme er vi stolte af, og vi planlægger derfor en stor løbefest ved VM Cross med deltagelse af tusinder af løbere. At landets Kronprins har lyst til at være med, er for os den absolut bedst tænkelige start på et stort løbeår med VM Cross, Royal Run 2019 og over 1000 motionsløb landet over, udtaler Jakob Larsen, direktør for Dansk Atletik.

Cross Country er en af verdens ældste løbediscipliner og kaldes på dansk også terrænløb. VM-ruten løber i naturområdet omkring Moesgaard Museum og går blandt andet henover museets tag. Eliteløbere har gennem årene brugt disciplinen til at forbedre sig og holde sig i form gennem vinteren og det tidlige forår.

Ønsker man at gå i Kronprinsens fodspor og prøve kræfter med VM-ruten, kan det gøres via Aarhus2019.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce