Annonce
Sport

Tester VM-rute: Kronprinsen bruger Aarhus-løb som opvarmning til Royal Run

Trods en skade gennemførte Kronprins Frederik i 2018 Royal Run i Aarhus. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik har meldt sin ankomst ved VM i Cross ved Moesgaard Museum 30. marts, hvor alle danskere får mulighed for at løbe på de officielle VM-ruter.

ATLETIK: Verdensmesterskaberne i Cross får royalt selskab. Når verdens bedste løbere 30. marts stiller til start ved VM i Cross ved Moesgård Museum, benytter Kronprins Frederik muligheden for at deltage i motionsløbet, hvor alle danskere får mulighed for at prøve kræfter med de officielle VM-ruter.

Det er første gang i cross-historien, at det er muligt for alle at løbe de forskellige ruter. Ruterne varierer fra to til 12 kilometer, ligesom man kan stille til start i en stafet på fire gange to kilometer, hvor hver deltager løber to kilometer.

Kronprinsen stiller til start i netop stafetten.

En tilmelding, der vækker stor glæde hos Dansk Atletik.

- Internationalt betragtes dansk løb som noget helt særligt. Royal Run, VM i halvmarathon og vores utroligt mange løbere i store og små arrangementer giver genlyd i omverdenen. Det renomme er vi stolte af, og vi planlægger derfor en stor løbefest ved VM Cross med deltagelse af tusinder af løbere. At landets Kronprins har lyst til at være med, er for os den absolut bedst tænkelige start på et stort løbeår med VM Cross, Royal Run 2019 og over 1000 motionsløb landet over, udtaler Jakob Larsen, direktør for Dansk Atletik.

Cross Country er en af verdens ældste løbediscipliner og kaldes på dansk også terrænløb. VM-ruten løber i naturområdet omkring Moesgaard Museum og går blandt andet henover museets tag. Eliteløbere har gennem årene brugt disciplinen til at forbedre sig og holde sig i form gennem vinteren og det tidlige forår.

Ønsker man at gå i Kronprinsens fodspor og prøve kræfter med VM-ruten, kan det gøres via Aarhus2019.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce