Annonce
Østjylland

Testkørslerne vender tilbage: Letbanetog er tilbage i sporet på Grenåbanen

Så er der igen trafik på Grenåbanen. Foto: Søren E. Alwan

Mandag genoptager letbanen testkørsler på strækningen mellem Aarhus og Grenaa. Det kan give gene for bilister og folk, der bor tæt på banen.

AARHUS: I december 2018 meldte Aarhus Letbane ud, at testkørslerne på Grenåbanen havde vist en fejl, der betød, at åbningen af trafikken på strækningen mellem Aarhus og Grenaa måtte udsættes yderligere fire uger. Dermed er det planen, at letbanen begynder at køre på Grenåbanen og på strækningen mellem Lisbjerg og Lystrup fra engang i april i år.

Den plan holder stadig. Det er nemlig lykkedes for Aarhus Letbane at løse fejlen og systemerne er efterfølgende testet. Alt virker efter hensigten.

Testkørslerne på Grenåbanen har ligget stille i en periode, men fra mandag 21. januar fortsætter letbanen de testkørsler, der i sidst ende skal give tilladelsen til at køre med passagerer på banen.

Testkørslerne skal bruges til at finjustere kommunikationen mellem letbanetog, signalsystem og sporskifter på stationer med krydsningsspor. Formålet er at gøre letbanetogenes indkørsel til stationerne så flydende og hurtig som muligt.

For at genere den øvrige trafik mindst muligt begynder testkørslerne klokken 19 og fortsætter frem til klokken 5 om morgenen. Når letbanetogene passerer overkørslerne, vil de kortvarigt være lukket for krydsende trafik. Under passage er overkørslerne spærret for krydsende trafik med en kombination af bomme, lys og medarbejdere i gule veste.

- Det handler om at optimere kørslen, så passagererne ikke får nogle unødvendige stop, så toget hurtigst muligt kører ind på stationen og hurtigst muligt derfra igen, forklarer informationschef hos Aarhus Letbane Jens Velling.

Annonce

Til glæde for passagerer og bilister

Mange af stationerne på Grenåbanen er placeret tæt på jernbaneoverskæringer, så en hurtig ind- og udkørsel på stationerne er ikke kun en fordel for letbanens kommende passagerer. Den kommer også bilister til gode, når tiden - hvor jernbanebommene i overskæringerne er nede - bliver så kort som muligt.

Der testkøres på hele strækningen mellem Aarhus og Grenaa, men hovedparten af testarbejdet vil blive udført omkring krydsningsstationerne på Torsøvej i Risskov, Lystrup, Skødstrup, Hornslet, Ryomgård og Grenaa.

Det sker aften og nat i perioden mandag 21. januar til tidligt fredag 25. januar og igen fra mandag aften 28. januar til tidlig morgen fredag 1. februar.

Selv om testkørslerne udføres med både lav og høj hastighed, forventes de i øvrigt ikke at medføre støjgener for naboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce