Annonce
Kultur

The Island søsættes til sankthans i Ebeltoft

Stort Aarhus 2017-projekt i Ebeltoft: Flydende skulpturelt mødested for kultur, natur og bevægelse

EBELTOFT: Fregatten Jyllands håndværkere klør i disse dage på for at få den flydende platform for kulturelle oplevelser klar til indvielse sankthansaften i Ebeltoft

Platformen, The Island, er i sin formgivning inspireret af de græske amfiteatre. Den bygges op af tømmer, som i værftshallen samles med nogle af de teknikker, som de gamle skibstømrere brugte.

- Man kan se The Island som skibstømrernes gave til Ebeltoft. Vores håndværkere har i en kreativ proces arbejdet tæt sammen om at genfortolke de gamle teknikker her i byggeriet. Det bliver et kunstnerisk samlingspunkt på vandet, fortæller driftschef Bo Jessen Fogh Laursen, Fregatten Jylland.

Som eksempel bliver siddepladserne rundet af som en såkaldt hajkutter-hæk, og rundt om scenens cirkel bygges platformen op i samme teknik, som kendes fra Fregatten Jyllands midtspant - det tværsnit, man ville kunne opleve, hvis man skar fregatten over på tværs.

Vores håndværkere har i en kreativ proces arbejdet tæt sammen om at genfortolke de gamle teknikker her i byggeriet. Det bliver et kunstnerisk samlingspunkt på vandet.

Bo Jessen Fogh Laursen, Fregatten Jylland

Parterne bag The Island er Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Nationalpark Mols Bjerge, Syddjurs kommune og Fregatten Jylland.

På The Islands tilskuerpladser bliver der plads til cirka 70 personer. Desuden kan man i kano eller kajak sejle ind til platformen, og man kan sidde langs scenens cirkel og plaske med fødderne i vand.

Platformen, der gentænker søvejene og Ebeltoft Vig som arena for nyskabende kulturmøder, kan fx bruges til kunst og kultur, sport, leg, debat, formidling, møder m.v. Der er allerede - foruden sankthans aften - flere arrangementer på bedding - alle med afsæt i begreberne kultur, natur og bevægelse.

Lørdag 24. juni får The Island sin endelige plads ved siden af Fregatten Jylland.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce