Annonce
Aarhus

Rettelse: The Pita Corner fortsætter som The Pita Corner

Avisen har været forbi pitabaren med en undskyldnig og en buket blomster for fejlen. Foto: Axel Schütt
Pitabaren på Vesterbro Torv er ikke gået konkurs, som avisen skrev tidligere. Den tidligere ejer er under konkursbegæring med The Pita Corner, men en ny ejer har overtaget under samme navn.

AARHUS: Opdateret 10:24, 22. marts 2019. Pitabaren The Pita Corner på Vesterbro Torv er ikke gået konkurs, som avisen tidligere skrev. En skrivelse fra Statstidende viser, at den tidligere ejer Hani Saada er under konkursbegæring med sin virksomhed The Pita Corner Vesterbro Torv ApS. Men en ny ejer, Ahmed Ihab Allo, overtog pitabaren to måneder inden konkursen i juli 2018 og fortsatte forretningen under samme navn. Dette var ikke muligt at få bekræftet af ejeren, da han er på ferie. Avisen har dog været i kontakt med ejerens far, der fortæller at The Pita Corner fortsat er åbent. Århus Stiftstidende har beklaget over for familien og beklager nu også over for læserne.Oprindelige tekst: Det kan være slut med at hente pita'er fra The Pita Corner på Vesterbro Torv. Pitabaren er nemlig gået konkurs, ifølge skrivelse fra Statstidende. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejerne, og det vides ikke, om det berører ejernes anden pitabar på Frederiks Allé. The Pita Corner har ligget på Vesterbro Torv siden 2017, og har i lang tid været vældig populær blandt århusianerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce