Annonce
forside

The show goes on

TV-2’s nye album »Showtime« udkommer mandag. CD’en indeholder 12 numre af de fire band-medlemmer, der efterhånden har underholdt danskerne i 30 år.

Brandt og band plejer brandet som folkekære popmusikanter med det seneste album, »Showtime«. TV-2 leverer bundsolidt, musikalsk håndværk, der taler til hjerne, hjerte og danskeren som sådan. Sådan som TV-2’s plader plejer at gøre.

De herrer Brandt, Olesen, Gaul og Lerchenfeld fejrer 30 års jubilæum med det 17. studiealbum. 48 minutter varer TV-2's »Showtime,« der når vidt omkring, peger frem, men også tager sig tid til at se sig tilbage.

Hovedparten af albummets 12 tracks krydser det tydelige spor, TV-2 har trukket gennem den danske musikbranche siden debuten i 1981.

Syv af pladens numre er produceret af Thomas Troelsen, som var en af mændene bag mixerpulten, da TV-2 genopfandt lyden af sig selv med »De Første Kærester På Månen«-udspillet og senest »For Dig Ku' Jeg Gøre Alting.«

Annonce

Resultatet er umiskendeligt TV-2'sk. Et steady beat, en god melodi og højt til loftet. Troelsen tilsætter godt med synth og pumpende bas til Brandts ofte ekstremt veldrejede tekster. Et godt eksempel her på er førstesinglen, »Fuck Den Kærlighed.«

Hov, hvad var nu det!? Jo, De læste rigtigt. Fuck blev der sagt!

»Læg Mig Nu Ned« fraviger dog fra den skabelon. Her er der skruet ned for de store armbevægelser og op for trommemaskinerne. Lyden er tør og sender fluks tankerne tilbage til bandets unge år i start-firserne.

De øvrige »Showtime«-sange er produceret af A Kid Hereafter ankermanden Frederik Thaae, mens Kristian Vad er ind over »Ubesvaret« og »Bæres Herfra.«

TV-2 befinder sig i hovedparten af showtimen i bandets musikalske comfort zone, men de tager chancer undervejes. »Den Dag Min Elskede Kommer Hjem« er en længselsfuld skæring fra Aarhus-bandet. Den velkendte ironiske distance er byttet ud med afstand mellem to elskende. Sangens jeg, kan virkelighedens jeg mærke inderligt savner sin yndlingsbabe. Virkelig vellykket at Brandts beskuer momentvis tør være ærlig, mener noget og ikke gemmer sig bag humorens parader.

Det er dog ikke alle stilistiske svinkeærinder, der er lige vellykkede. På »Upside Down« er et dansk-engelsk vokabular sat eftertrykkeligt på random. Hurtige ligegyldige rim, make me sad for Brandt kan være sublim, Kvamm'sk nonsens, sentence by sentence.

Selvom alle indslag på »Showtime« ikke går rent ind ved publikum, er det stadigvæk en god plade.

TV-2 spiller bundsolid pop (og kun pop) med finurlige formuleringer, der giver lidt at tænke over. Det har de gjort i 30 år. Datidens unge, rigtige mænd og tidens kvinder stimler stadig sammen i haller, koncertsale og på festivalpladser for at høre Brandt tage temperaturen på det samfund, han giver skylden for mangt og meget. Bandet favner bredt, og det vil »Showtime« også gøre. Den er skabt til succes.

»Showtime« finder vej ind i mange kolde stuer, via de døre »Nærmest Lykkelig,« »Beat« og andre ny-klassikere gennem tiderne har åbnet. Det er dens upside.

Pladens downside er, at albummet automatisk bliver sammenlignet med udgivelserne i TV-2's imponerende bagkatalog. Der bliver albummet nok lidt en parentes, da mange af de ældre søskende er store og anerkendte værker.

»Showtime« skal nok holde liv i showet, som TV-2 udsætter Hr. og Fru Danmark for på tredje årti. It goes on og tak for det!

Ny cd med TV-2. Udkommer i dag (Universal).

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Aarhus For abonnenter

Her er ugens nyheder om navne i erhvervslivets top

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce