Annonce
forside

The show goes on

TV-2’s nye album »Showtime« udkommer mandag. CD’en indeholder 12 numre af de fire band-medlemmer, der efterhånden har underholdt danskerne i 30 år.

Brandt og band plejer brandet som folkekære popmusikanter med det seneste album, »Showtime«. TV-2 leverer bundsolidt, musikalsk håndværk, der taler til hjerne, hjerte og danskeren som sådan. Sådan som TV-2’s plader plejer at gøre.

Annonce

De herrer Brandt, Olesen, Gaul og Lerchenfeld fejrer 30 års jubilæum med det 17. studiealbum. 48 minutter varer TV-2's »Showtime,« der når vidt omkring, peger frem, men også tager sig tid til at se sig tilbage.

Hovedparten af albummets 12 tracks krydser det tydelige spor, TV-2 har trukket gennem den danske musikbranche siden debuten i 1981.

Syv af pladens numre er produceret af Thomas Troelsen, som var en af mændene bag mixerpulten, da TV-2 genopfandt lyden af sig selv med »De Første Kærester På Månen«-udspillet og senest »For Dig Ku' Jeg Gøre Alting.«

Resultatet er umiskendeligt TV-2'sk. Et steady beat, en god melodi og højt til loftet. Troelsen tilsætter godt med synth og pumpende bas til Brandts ofte ekstremt veldrejede tekster. Et godt eksempel her på er førstesinglen, »Fuck Den Kærlighed.«

Hov, hvad var nu det!? Jo, De læste rigtigt. Fuck blev der sagt!

»Læg Mig Nu Ned« fraviger dog fra den skabelon. Her er der skruet ned for de store armbevægelser og op for trommemaskinerne. Lyden er tør og sender fluks tankerne tilbage til bandets unge år i start-firserne.

De øvrige »Showtime«-sange er produceret af A Kid Hereafter ankermanden Frederik Thaae, mens Kristian Vad er ind over »Ubesvaret« og »Bæres Herfra.«

TV-2 befinder sig i hovedparten af showtimen i bandets musikalske comfort zone, men de tager chancer undervejes. »Den Dag Min Elskede Kommer Hjem« er en længselsfuld skæring fra Aarhus-bandet. Den velkendte ironiske distance er byttet ud med afstand mellem to elskende. Sangens jeg, kan virkelighedens jeg mærke inderligt savner sin yndlingsbabe. Virkelig vellykket at Brandts beskuer momentvis tør være ærlig, mener noget og ikke gemmer sig bag humorens parader.

Det er dog ikke alle stilistiske svinkeærinder, der er lige vellykkede. På »Upside Down« er et dansk-engelsk vokabular sat eftertrykkeligt på random. Hurtige ligegyldige rim, make me sad for Brandt kan være sublim, Kvamm'sk nonsens, sentence by sentence.

Selvom alle indslag på »Showtime« ikke går rent ind ved publikum, er det stadigvæk en god plade.

TV-2 spiller bundsolid pop (og kun pop) med finurlige formuleringer, der giver lidt at tænke over. Det har de gjort i 30 år. Datidens unge, rigtige mænd og tidens kvinder stimler stadig sammen i haller, koncertsale og på festivalpladser for at høre Brandt tage temperaturen på det samfund, han giver skylden for mangt og meget. Bandet favner bredt, og det vil »Showtime« også gøre. Den er skabt til succes.

»Showtime« finder vej ind i mange kolde stuer, via de døre »Nærmest Lykkelig,« »Beat« og andre ny-klassikere gennem tiderne har åbnet. Det er dens upside.

Pladens downside er, at albummet automatisk bliver sammenlignet med udgivelserne i TV-2's imponerende bagkatalog. Der bliver albummet nok lidt en parentes, da mange af de ældre søskende er store og anerkendte værker.

»Showtime« skal nok holde liv i showet, som TV-2 udsætter Hr. og Fru Danmark for på tredje årti. It goes on og tak for det!

Ny cd med TV-2. Udkommer i dag (Universal).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce