Annonce
forside

The show goes on

TV-2’s nye album »Showtime« udkommer mandag. CD’en indeholder 12 numre af de fire band-medlemmer, der efterhånden har underholdt danskerne i 30 år.

Brandt og band plejer brandet som folkekære popmusikanter med det seneste album, »Showtime«. TV-2 leverer bundsolidt, musikalsk håndværk, der taler til hjerne, hjerte og danskeren som sådan. Sådan som TV-2’s plader plejer at gøre.

De herrer Brandt, Olesen, Gaul og Lerchenfeld fejrer 30 års jubilæum med det 17. studiealbum. 48 minutter varer TV-2's »Showtime,« der når vidt omkring, peger frem, men også tager sig tid til at se sig tilbage.

Annonce

Hovedparten af albummets 12 tracks krydser det tydelige spor, TV-2 har trukket gennem den danske musikbranche siden debuten i 1981.

Syv af pladens numre er produceret af Thomas Troelsen, som var en af mændene bag mixerpulten, da TV-2 genopfandt lyden af sig selv med »De Første Kærester På Månen«-udspillet og senest »For Dig Ku' Jeg Gøre Alting.«

Resultatet er umiskendeligt TV-2'sk. Et steady beat, en god melodi og højt til loftet. Troelsen tilsætter godt med synth og pumpende bas til Brandts ofte ekstremt veldrejede tekster. Et godt eksempel her på er førstesinglen, »Fuck Den Kærlighed.«

Hov, hvad var nu det!? Jo, De læste rigtigt. Fuck blev der sagt!

»Læg Mig Nu Ned« fraviger dog fra den skabelon. Her er der skruet ned for de store armbevægelser og op for trommemaskinerne. Lyden er tør og sender fluks tankerne tilbage til bandets unge år i start-firserne.

De øvrige »Showtime«-sange er produceret af A Kid Hereafter ankermanden Frederik Thaae, mens Kristian Vad er ind over »Ubesvaret« og »Bæres Herfra.«

TV-2 befinder sig i hovedparten af showtimen i bandets musikalske comfort zone, men de tager chancer undervejes. »Den Dag Min Elskede Kommer Hjem« er en længselsfuld skæring fra Aarhus-bandet. Den velkendte ironiske distance er byttet ud med afstand mellem to elskende. Sangens jeg, kan virkelighedens jeg mærke inderligt savner sin yndlingsbabe. Virkelig vellykket at Brandts beskuer momentvis tør være ærlig, mener noget og ikke gemmer sig bag humorens parader.

Det er dog ikke alle stilistiske svinkeærinder, der er lige vellykkede. På »Upside Down« er et dansk-engelsk vokabular sat eftertrykkeligt på random. Hurtige ligegyldige rim, make me sad for Brandt kan være sublim, Kvamm'sk nonsens, sentence by sentence.

Selvom alle indslag på »Showtime« ikke går rent ind ved publikum, er det stadigvæk en god plade.

TV-2 spiller bundsolid pop (og kun pop) med finurlige formuleringer, der giver lidt at tænke over. Det har de gjort i 30 år. Datidens unge, rigtige mænd og tidens kvinder stimler stadig sammen i haller, koncertsale og på festivalpladser for at høre Brandt tage temperaturen på det samfund, han giver skylden for mangt og meget. Bandet favner bredt, og det vil »Showtime« også gøre. Den er skabt til succes.

»Showtime« finder vej ind i mange kolde stuer, via de døre »Nærmest Lykkelig,« »Beat« og andre ny-klassikere gennem tiderne har åbnet. Det er dens upside.

Pladens downside er, at albummet automatisk bliver sammenlignet med udgivelserne i TV-2's imponerende bagkatalog. Der bliver albummet nok lidt en parentes, da mange af de ældre søskende er store og anerkendte værker.

»Showtime« skal nok holde liv i showet, som TV-2 udsætter Hr. og Fru Danmark for på tredje årti. It goes on og tak for det!

Ny cd med TV-2. Udkommer i dag (Universal).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce