Annonce
Erhverv

TheDogHouse har alt fra oksesener til thundershirts

Butikkens udvalg er stort. Maria Korup har, foder, legetøj, forskellige former for beklædning og meget andet.

TheDogHouse i Viby specialiserer sig i at tilbyde alt, hvad et hundehjerte begærer.

Der kan være mange årsager til, at din hund pludselig trækker i snoren, når I går en tur ved Viby Torv.

Måske skyldes det, at den er kommet på sporet af en restaurant, en anden hund eller et helt andet dyr. Eller også er det fordi, den har fået færten af Stenkildevej 4, hvor Aarhus' nyeste hundebutik ligger.

TheDogHouse


 • Stenkildevej 4, Viby J
  Tlf: 35 10 65 60
  www.thedoghouse.dk
 • www.facebook.com/thedoghouse.dk
 • Åbningstider:
  Man-fredag: 10-17.30
  Lørdag: 10-14
Ejer af TheDogHouse Maria Korup har inviteret sine to cairn-terriere ned i butikken. De hygger sig normalt i lokalet oven på bag en baby-gate, men får sommetider lov til at komme ned og hilse på en firebenet ven. Foto: Kim Haugaard

»Mange af kunderne siger, at deres hunde reagerer, når de er tæt på butikken. Nogle af dem kan sikkert huske, at de har været her før, men det har selvfølgelig også noget at gøre med, at de kan lugte butikken, når døren står åben,« siger ejer af TheDogHouse, Maria Korup.

Annonce
Der er mange forskellige slags »fredagslik« i »slikbaren«. Når døren til TheDogHouse står åben, kan hunde dufte butikken på ret lang afstand Foto: Kim Haugaard.

Drømmen blev til virkelighed

Maria Korup åbnede TheDogHouse i november 2013. Hendes familie havde hund, da hun var barn, og hendes drøm havde altid været at åbne en hundebutik.

I 2004 flyttede hun til Skotland for at studere Business Management, og mens hun var derovre, fik hun job i en nystartet hundebutik, som hun var med til at bygge op.

I foråret 2013 vendte hun så tilbage til hjembyen Aarhus, og et halvt år senere var TheDogHouse, som Maria Korup selv står i, en realitet.

»Jeg åbnede butikken, fordi det er det, jeg brænder for. Også fordi, der var et marked for det. Jeg har en webshop, men det er vigtigt for mig, at kunderne kan komme ned og røre ved tingene, og at hundene kan prøve selerne og tøjet. Jeg kan give råd og vejledning, som man ikke kan få på internettet,« fortæller Maria Korup, der nævner, at udvalget er større i butikken end på webshoppen.

Annonce

En malteser og to terriere

Mens vi sidder og snakker, kommer den hvide malteser Vita ind i butikken sammen med sin ejer Kirstine Berg. Maria Korup hilser på dem begge, og Vita snuser rundt i butikken, mens Kirstine Berg finder nogle kødstænger, som man kan brække i stykker og bruge, når der skal trænes.

Pludselig går en hund forbi uden for butikken. Vita begynder at gø og stormer imod den åbne dør. Hun er dog i snor og bliver stoppet halvvejs, mens kløerne kradser på flisegulvet.

Opstandelsen sætter også gang i Maria Korups to cairn- terriere. De befinder sig ovenpå bag en baby gate, men de kan hele tiden høre, hvad der foregår i butikken. Og nogle gange, når der kommer en stamkunde, får de lov til at komme ned og hilse på den firebenede ven.

Annonce

En trøje der krammer

TheDogHouse har et bredt udvalg af bl.a. legetøj, fodder, seler, halsbånd, snore, tøj og senge. Og der er både til små bomuldshunde som Vita og store hunde som schäfere og rotweilere, forklarer Maria Korup. Hun påpeger, at hun sælger forskellige slags kvalitetsfodder, og at hun også har specielle ting som en såkaldt thunder-shirt.

»Jeg sælger kun rent fodder uden tilsætningsstoffer. Og så har jeg kosttilskud, som fx hunde med ledgigt kan have brug for. I den mere nørdede afdeling har jeg eksempelvis en såkaldt thunder-shirt. Det er en stramtsiddende trøje, der »krammer« hunden og på den måde beroliger den, når det tordner eller når raketterne eksploderer nytårsaften,« siger Maria Korup.

Hun nævner, at hun også bestiller kattefodder hjem til katteejere. Hun har overvejet at udvide med en afdeling for katte, men det er der ikke plads til i de nuværende lokaler.

Annonce

Fredagsslik i slikbaren

Vita har prøvet en rød trøje, som bliver nødvendig i vintermånederne. Det er nemlig ikke alt hundetøj, der er til pynt - nogle hunde har faktisk brug for det, fortæller Maria Korup.

Nu spørger Kirstine Berg efter en bestemt snack, som hendes faster har fortalt hende om. Det er anden gang hun besøger TheDogHouse, og hun kunne sagtens finde på at komme igen. Sidst købte hun den lyserøde sele, Vita har på.

Maria Korup nævner nogle forskellige former for snacks, og det viser sig, at det var oksesener, Kirstine Berg ledte efter.

»De er meget populære,« siger Maria Korup og tager de tre sidste, der ligger i en af de mange kasser, der hænger på væggen.

»Jeg har også hønsefødder, kyllingehalse og mange andre ting. Det er her, kunderne kigger, når de skal have noget fredagsslik fra slikbaren«, siger butiksejeren og smiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce