Annonce
Aarhus

Then we take Berlin: Easyjet åbner ny rute fra Aarhus

Britiske Easyjet er på vej til Aarhus Lufthavn, hvorfra det fra september flyver til Berlin. Foto: Easyjet

Til september flyver britiske Easyjet to gange om ugen mellem Aarhus Lufthavn og Berlin Tegel Airport.

AARHUS: Et af de helt store lavpris-flyselskaber har fået øje på Aarhus Lufthavn:

Fra 1. september tilbyder britiske Easyjet to ugentlige flyvninger til Tegel-lufthavnen i Berlin.

- Vi ser det som endnu et gennembrud for lufthavnen, at et af verdens største lavprisselskaber har fået øjnene op for Aarhus og vælger at etablere sig i byen. Vi har i lang tid haft en interesse i at få netop Easyjet til Aarhus, fordi det er det næste store skridt til at forløse lufthavnens potentiale, skriver Torben Boldsen, der er formand for Aarhus Lufthavns bestyrelse, i en pressemeddelelse.

Første skridt blev taget sidste år, da Aarhus Lufthavn og SAS indgik samarbejde om seks nye ruter til Oslo, Stockholm, München, Mallorca, Split og Nice.

Desuden er ruten mellem Aarhus og Malaga blevet til en helårsrute, og afgangene på ruten mellem Aarhus og København er øget med 20 procent.

Aarhus Lufthavn forventer, at samarbejdet med SAS i sig selv vil skabe en trafikvækst på mere end 50 procent.

Annonce

Vi har i lang tid haft en interesse i at få netop Easyjet til Aarhus, fordi det er det næste store skridt til at forløse lufthavnens potentiale,

Torben Boldsen, formand for Aarhus Lufthavns bestyrelse

"Danskerne elsker Berlin"

Aarhus Lufthavns direktør, Peter Høgsberg, glæder sig over at kunne tilbyde Østjylland en rute til Berlin.

- Erhvervslivet i Østjylland har vist stor interesse for en direkte rute mellem Aarhus og Berlin, og vi ved, at danskerne elsker Berlin for byens fantastiske kulturliv, skriver Peter Høgsberg i pressemeddelelsen.

Han regner også med, at den nye rute vil blive taget godt imod i Berlin.

- Vi kan af VisitDenmarks overnatningstal se en voldsom stigning i interessen for Aarhus fra tysk side, så alt i alt tyder det på et rigtig godt match, skriver Peter Høgsberg.

Antallet af tyske overnatninger i Aarhus steg med 85 procent i 2017, sammenlignet med 2016.

I samme periode steg antallet af tyske overnatninger i hele Danmark med blot fire procent.

Det betyder, at tyskere nu udgør den største gruppe af internationale turister i både Aarhus og Danmark.

Modernisering på vej

Udover de seks nye SAS-ruter kunne Aarhus Lufthavn i 2017 præsentere nye ruter til Prag, Malaga, Gdansk og de græske feriesteder Sivota og Ithaca.

De mange nye ruter betyder, at Aarhus Lufthavn meget snart skal bygges om og moderniseres, så de fysiske rammer passer til fremtidens behov.

Ifølge luftfarts-sitet checkin-in.dk vil Easyjet flyve til Berlin på onsdage og lørdage med fly af typen Airbus A320-200, der har plads til 180 passagerer.

Onsdag afgår flyet fra Berlin kl. 10.30 med ankomst i Aarhus 11.45. Returafgangen foregår kl. 12.55 med ankomst kl. 14.10.

Om lørdagen flyver Easyjet fra Berlin kl. 17.30. Flyet ankommer i Aarhus Lufthavn kl. 18.45 og returnerer kl. 19.55 med ankomst i Tegel kl. 21.10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce