Annonce
Kultur

Thomas Helmig bad sine fans om hjælp: De gode råd vælter ind

Thomas Helmig og Co. er i gang med forberedelserne til koncerten i juni i Ceres Park. Arkivfoto: Axel Schütt
Om en måned står Thomas Helmig for første gang nogensinde på scenen i Ceres Park foran en forventningsfuld skare af fans. Helmig og bandet er i gang med forberedelserne til koncerten i Aarhus og de efterfølgende festivaler henover sommeren, og har bedt om ønsker fra sine fans.

AARHUS: Når Thomas Helmig 11. juni for første gang i karrieren optræder på et dansk stadion, har han fordelen af hjemmebane. Koncerten finder nemlig sted i Ceres Park i Aarhus, hvor den århusianske sanger, musiker og sangskriver i forvejen er vant til at følge AGF.

Helmig har tidligere spillet en række store udendørs koncerter i Aarhus - blandt andet i Mindeparken, på Northside og i Rådhusparken. Koncerter han tidligere har kaldt for "uforglemmelige". Derfor glæder han sig helt vildt til koncerten i Ceres Park.

- Jeg har siddet på ’Stadion’ (Ceres Park) siden jeg var helt lille. Fra jeg som ung mand valgte et liv i musikken, må jeg indrømme, at jeg ofte har siddet derude og drømt om, hvor fantastisk det ville være at spille en koncert lige der, på Stadion i min hjemby, fortalte Thomas Helmig i forbindelse med offentliggørelsen af koncerten.

Annonce

I denne uge har Thomas Helmig og hans band så indtaget øvelokalet for at få den sidste musikalske skarphed på plads forud for begivenheden i Ceres Park. Men inden turen gik mod øvelokalet, bad den populære århusianer sine fans om hjælp i bestræbelserne på at tilfredsstille flest muligt.

I opslag på både Instagram og Facebook skrev han:

"Vi kommer helt ud i hjørnerne, men skriv endelig, hvis der er sange, I synes, vi helst ikke må glemme."

Mere end 50 forskellige ønsker

Den opfordring tog bunkevis af fans imod, og straks efter begyndte de gode og sikkert også håbefulde råd at vælte ind i.

"Midnat i Europa", "Dybt inde i mit hjerte", "Den røde kjole", "Giv mig din mund", "Støvregn" og "Malaga" er blandt de numre, som flest ønsker kommer til at lyde over Ceres Park 11. juni - og mon ikke aftnens hovedperson kan efterkomme de fleste af ønskerne?

Nogle har bare et enkelt ønske til koncerten. En vil for eksempel gerne høre "El Camino" - og gerne på spansk, mens en anden vil gerne høre "Billig vin", der omtales som et perfekt nummer med tilføjelsen, "men til de utallige koncerter jeg har været til med jer, har jeg ikke hørt jer spille den endnu".

En tredje har ikke bare et ønske - "Takker", men også et forslag til hvornår i løbet af koncerten, det nummer skal spilles. Det skal helst slutte koncerten.

Annonce

Kom med det hele

Og så er der de fans, der har en hel stribe ønsker.

"Uden tvivl "No Life". Elsker den sang og den har altid været min favorit. "Mit livs kærlighed", som er min kæreste og min sang. "Without you" fra "Dream"-albummet, og det er bare en komplet umulig opgave at vælge blandt dine sange. Men ville uden tvivl være fedt, hvis der kom nogle med, som du ikke har med på scenen så tit og så klassiskere, de skal selvfølgelig være der, så vi kan skråle med. Vi ses i Århus og Malaga", skriver Pernille Palmelund, mens Anne Øbergs forslag lyder:

""Dagen efter dagen derpå", "Lille pige", "Smelte et isbjerg", "Jeg tager imod", "Giv mig din mund", "Groovy Day", "Malaga"."

Og at der er fuld opbakning fra hjemmefronten vidner hustruen Renée Toft Simonsens bud på sange til koncerten i Aarhus på.

"Dem alle sammen my love, vi elsker dem alle sammen," skriver hun og får opbakning til forslaget.

Annonce

Hugo på scenen

Endelig er der et par stykker, der har andre ønsker end et nummer. De ønsker nemlig, at Thomas Helmig inviterer sønnen Hugo med på scenen.

Thomas og Hugo Helmig har ofte været samme i Ceres Park, men altid på tilskuerepladserne. Et par fans håber nu på, at far inviterer søn med til stadionkoncerten i juni. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Thomas Helmig har tidligere lovet en mere end to timer lang koncert "fyldt med gamle kendinge i fint nyt tøj, klassikere, som de blev spillet, da mor var … yngre og nogle gedigne overraskelser, som hverken vi eller I havde set komme".

Fansene har dog ønsket mere end 50 forskellige numre, så det bliver enten en noget længere koncert en planlagt, eller også får Thomas Helmig svært ved at opfylde alle ønskerne.

Som skrevet er Helmig og Co. i øvelokalet og delte mandag aften en række fotos fra arbejdet med at få lyd og setliste på plads.

I Ceres Park spiller Lord Siva og Clara support. De to unge stjerner kender i øvrigt Thomas Helmig ganske godt. Helmig er svigerfar til Lord Siva, der danner par med Renée Toft Simonsens datter Ulrikke Toft Simonsen, mens Clara er Renée Toft Simonsens niece.

Udover koncerten i Ceres Park spiller og synger Thomas Helmig denne sommer blandt andet også til Smukfest i Skanderborg, Tange Sø Festival i Ans, Tinderbox i Odense og Roskilde Festival. Derudover giver han også to koncerter i Malaga - begge koncerter i det spanske er allerede udsolgt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Kultur

Har du også undret dig over stjernehimlen i to busskure?: Snart får flere af Aarhus' ikoniske champignoner en opfriskning

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce