Annonce
Aarhus

Thomas Helmig og søn spiller på Roskilde Festival

Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Nordeuropas største festival har torsdag tilføjet 30 nye navne til plakaten i sommeren 2020.

Rapperen Tyler, The Creator, den århusianske popkonge Thomas Helmig og 90'er-trioen TLC spiller på den ikoniske Orange Scene på Roskilde Festival 2020.

Det står klart torsdag, hvor festivalen har offentliggjort 30 navne til sommerens plakat.

Også Thomas Helmigs 21-årige søn, Hugo Helmig, skal spille på festivalen. Mens det er sønnens debut, har Thomas Helmig spillet seks gange før på festivalen - første gang i 1986 med bandet Thomas Helmig Brothers.

- Jeg har spillet på Roskilde Festival mange gange, og det har altid været en kæmpe oplevelse.

- Igennem de sidste mange år har jeg været publikum på festivalen og overværet nogle af mit livs bedste koncerter, siger Thomas Helmig i en pressemeddelelse fra Roskilde Festival.

I september offentliggjorde festivalen sit første hovednavn, nemlig den amerikanske popsangerinde Taylor Swift. Med Tyler, The Creator er endnu en amerikansk stjerne føjet til programmet.

- Hovednavnene Tyler, The Creator og Taylor Swift er ret unge, og det harmonerer fint med, at vi rammer festival nummer 50, hvor vi ikke kigger tilbage, men frem, siger programchef Anders Wahrén.

Torsdagens offentliggørelse indeholder desuden Roskilde-debutanterne i den amerikanske R&B-gruppe TLC. Sommerens koncert bliver deres første i Danmark.

TLC slog igennem som trio i 90'erne, og hits som "Waterfalls", "No Scrubs" og "Unpretty" har medvirket til, at TLC den dag i dag står som en af de bedst sælgende kvindelige grupper i verden med flere end 65 millioner solgte plader.

Af andre navne tilføjer Roskilde Festival blandt andet den danske sanger Hjalmer, søn af Kim Larsen, upcoming-rapperen Tessa, australske Alex Cameron og metalbandet Deftones.

Roskilde Festival er Nordeuropas største festival. Cirka 130.000 mennesker havde ved dette års festival købt billet, hvor 188 navne var på plakaten.

Festivalen fejrer næste år 50-års jubilæum. Derfor har den fået den særlige titel "RF50: Time Is Now".

Roskilde Festival 2020 løber fra 27. juni til 4. juli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce