Annonce
Aarhus

Thomas Kruse maler "Drømmen om det gode liv i byen"

Kunstneren Thomas Kruse foran gavlmaleriet i Sjællandsgade. Privatfoto
Aarhus har fået et nyt galvmaleri i Sjællandsgade, og kunstneren er på vej med endnu et i Gellerup.
Annonce

AARHUS: Aarhus har fået endnu et gavlmaleri af de større. I Sjællandsgade 94 har kunstneren Thomas Kruse skabt maleriet med titlen "Drømmen om det gode liv i byen".

Maleriet måler seks gange seks meter og er malet på vandfaste plader, fordi gavlen tidligere har fået en asfaltbehandling.

- De store plader blev malet på to uger i beboerhuset, som i forvejen var lukket på grund af  corona. Med et par gode håndværkeres hjælp og stillads fik vi det skruet, forklarer Thomas Kruse, der bor i Sjællandsgade.

Han oplyser, at skitser og udkast er godkendt af naboer og ejere af gavlen, og Aarhus Kommunes Kulturpulje har støttet udsmykningen.

Annonce

På Gelleruphallen

Thomas Kruse har tidligere lavet gavlmalerier i byen, blandt andet i Gellerup. Og her står en opgave foran ham.

På to store gavle er malerierne taget ned, fordi husblokkene skal renoveres.


I august maler jeg på et stykke på cirka 50 kvadratmeter på Gelleruphallen.

Thomas Kruse


- Fagfolk vurderer, at de nye facadeelementer i fiberbeton ikke tager imod maling i cirka halvandet år. Derfor venter vi med den store gavl. Men i august, hvor der holdes en lille festival, maler jeg på et stykke på cirka 50 kvadratmeter på Gelleruphallen, mens musikken spiller foran. Så Gellerup lever, siger Thomas Kruse med begejstring.

Thomas Kruse og gavlene

Kunstneren Thomas Kruse bor i Sjællandsgade og har skabt et maleri på gavlen af Sjællandsgade 94. Han har tidligere lavet store gavlmalerier, blandt andet samen med beboerne i Gellerup. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce