Annonce
Aarhus For abonnenter

Thorkild Simonsen som pensionist: - Man skal lære at holde sin mund

- Jeg har ikke noget imod at arbejde - og jeg er også klar til at støtte Nicolai Wammen igen, når der bliver udskrevet valg - men i dag bliver det ikke længere til så mange foredrag. Jeg døjer lidt med svimmelhed og går helst ikke på trapper, men ellers fejler jeg nu ikke noget, forklarer Thorkild Simonsen, der har fået fornyet kørekortet frem, til han fylder 106 år. Foto: Axel Schütt
"Der er én ting, man ikke dør af, Thorkild, og det er at arbejde", sagde Thorkild Simonsens mor ofte til sin ældste søn, og han har fulgt rådet, ligesom han også har lært af sin mors fredelige tilgang til sine medmennesker: "Det er bedre at søge forlig end at gå i krig". Nu sidder den gamle politiker på sidelinjen og følger interesseret med i sine efterfølgeres meritter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce