Annonce
AGF

Thorsteinsson sprutter både mål og ubrugelige handsker, men islændingen vil sætte et større aftryk i AGF

Jon Dagur Thorsteinsson (th) har scoret flere vigtige mål for AGF i denne sæson, men islændingen er ikke tilfreds med sin egen målhøst. Arkivfoto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 
Jon Dagur Thorsteinsson har to gange i denne sæson måtte lide den ydmygelse at blive pillet fra banen efter kun få minutter. Han bærer ikke nag, men har besluttet, at han vil gøre så stort et indtryk på banen, at han ikke kan undværes.

FODBOLD: Det siges, at humor er tragedie plus tid. Og måske er det derfor, at Jon Dagur Thorsteinsson står med et smørret grin.

Det regner på AGFs træningsanlæg Fredensvang, men det slår ikke en islænding ud. Han lytter til spørgsmålene, svarer beredvilligt.

Anledningen er AGFs forstående kamp mod Randers FC mandag. Journalisten går i gang med en sætning om senest, AGF mødte Randers FC.

Annonce

Du fik kun to minutter på banen i den kamp ...

- 90 sekunder, afbryder Jon Dagur Thorsteinsson og smiler over hele hovedet.

På den måde fortæller han, at han bestemt ikke har glemt episoden hvor det var ham, cheftræner David Nielsen pegede på da taktikken skulle justeres fordi Sebastian Hausner blev udvist tidligt i kampen.

Men smilet afslører også, at de sure miner fra den dag i Randers er glemt.

Han blev ellers mindet om oplevelsen da han forleden oplevede et deja-vu. Da Bubacarr Sanneh så rødt mod FC Nordsjælland - et par minutter længere inde i kampen - var det igen islændingen, der måtte gøre plads, da en forsvarsspiller skulle ind fra bænken.

Det mente den tidligere Fulham-spiller var så træls, at han demonstrativt smed sine handsker inde på banen. Han skulle jo ikke bruge dem længere, nu hvor han var på vej i bad.

Men også den episode har for længst fået så meget tid, at den er til at smile af.

- Selvfølgelig er det en lortefølelse. Du har gået igennem en hel uge og forberedt dig på kampen og så spiller du 90 sekunder og bliver pillet ud ... jeg blev sur i et par minutter, men efter kampen talte jeg med trænerstaben om, at det selvfølgelig ikke gik som planlagt og at de agerede taktisk - og de beklagede, at det skulle gå ud over mig. Sådan er det, det kan jeg ikke stille noget op imod, fortæller Jon Dagur Thorsteinsson.

Han havde dog ikke glemt følelsen, da han og AGF få dage senere tog til Herning for at møde FC Midtjylland.

- Jeg sagde til mig selv, at jeg skulle ud at bevise, at jeg er så god en spiller og så vigtig for holdet, at de ikke kan tåle at tage mig ud efter få minutter. Jeg bærer ikke nag, men som i andre situationer under en fodboldkamp bliver du ophidset i øjeblikket. Men det går hurtigt over når du forstår mekanismerne.

Superliga, 21. runde

Mandag møder AGF Randers FC på Ceres Park. AGFs formodede startopstilling:

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Patrick Olsen - Gift Links, Bror Blume, Albert Grønbæk Erlykke, Jon Dagur Thorsteinsson - Patrick Mortensen

Kampen begynder klokken 19.00 og kan følges på Stiftens liveblog.

Karantæneramt: Bubacarr Sanneh og Nicolai Poulsen

Skal score flere mål

Oplevelsen mod FC Nordsjælland var et lille bump på et ellers ganske fornuftigt forår for Jon Dagur Thorsteinsson.

Den 22-årige blev matchvinder hjemme mod Lyngby og scorede også mod B93 i pokalturneringen. Et par mål, der bakkede takterne fra efterårets sidste kamp mod AaB op hvor islændingen scorede to gange.

I øvrigt også scoringer, der modsat hvad man ellers forventer af kantspilleren, blev sat ind tæt inde under mål - men det er ikke helt tilfældigt.

- I sidste sæson scorede jeg ikke den slags mål, og hvis du skal op og score ti mål per sæson som jeg går efter, så har du brug for også at score den slags mål. Jeg har arbejdet meget med min timing i boksen for at kunne tage de her 'nemme' mål.

Og fordi, at han har sat overliggeren højt for sig selv, så er han heller ikke udelukkende tilfreds med foråret.

- Jeg har haft et godt forår indtil nu. Jeg har måske ikke fået scoret så mange mål, som jeg ønsker. Jeg har haft nogle chancer, jeg ikke har taget og der har manglet lidt på den sidste tredjedel. Jeg kunne også have haft flere assists. Men ligesom formen for holdet, så har jeg været tilfreds med mit spil efter nytår, siger Thorsteinsson, der indtil nu er noteret for fem Superligamål i sæsonen.

Jon Dagur Thorsteinsson

Født: 26. november 1998 i Kopavogur, Island

Højde og vægt: 177 cm og 66 kg

Position: Venstre kant

Klub: AGF (kontrakt til sommeren 2022)

Meritter: 50 Superligakampe for AGF, 13 mål og fem assists

Karriere: 2014-15 HK Kopavogur (Island), 2015-19 Fulham (England), 2018-19 Vendsyssel (leje), 2019- AGF

Landskampe for Island: 4 (1)

Annonce

Sløjt efterår

Jon Dagur Thorsteinssons sæson begyndte godt med en scoring imod Vejle i premieren, men formen knækkede siden så meget, at han blev bænket til udekampen mod Lyngby. Paradoksalt nok kom han ind fra bænken og blev matchvinder.

Han erkender da også, at efteråretssæsonen - i hvert fald inden den sidste kamp mod AaB - ikke gik som håbet.

- Over en lang sæson vil alle spillere have perioder hvor de har det svært. Det er ikke mange, der bare gør det godt hele tiden. Men det er en god ting ved det her hold, vi holder sammen. Og hvis du har en dårlig dag, så er der oftest en af de andre, der redder din røv.

Mandag forventes Jon Dagur Thorsteinsson igen at være i startopstillingen når AGF møder Randers FC - og mon ikke, han får mere end 90 sekunder på banen denne gang?


Hvis du skal op og score ti mål per sæson - som jeg går efter - så har du brug for også at score de nemme mål.

Jon Dagur Thorsteinsson, AGF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce