Annonce
Kultur

Ti år med litteratur: Festivalen Vild med Ord har jubilæum

Lørdag kan man blandt andre møde kendte forfattere som Svend Aage Madsen, Leonora Christine Skov og Sissel-Jo-Gazan. Fotos: Sofie Mathiassen, Axel Schütt og Kim Haugaard

Aarhus' ældste litteraturfestival, "Vild med Ord", har jubilæum. Det bliver fejret med en masse litteraturoplevelser på Godsbanen.

Annonce

AARHUS: "Vild med Ord" startede for ti år siden i Ridehuset og har siden været i Filmbyen, tilbage i Ridehuset i Aarhus Festuge og de seneste to år på Dokk1 på havnen i Aarhus.

I år er festivalen flyttet til Godsbanen for at imødekomme et ønske fra publikum om en mere intim ramme om festivalen.

- Vi vil inspirere til nye og anderledes læse- og lytteoplevelser og rokke ved forestillingen om, at litteratur og bøger er noget elitært. Vi vil give publikum mulighed for at blive overraskede, og som en kulturinstitution drevet udelukkende på frivillig basis, synes vi, det er utrolig flot at kunne fejre ti års jubilæum, lyder det fra konstitueret festivalformand Anja Tønning.

Vild med Ord er drevet af en gruppe frivillige ildsjæle, som gør et stort arbejde for hvert år at stable en festival på benene, hvor publikum kan møde forfattere og komme helt tæt på ordet.

Ifølge arrangørerne handler festivalen ikke om bestsellere eller de nyeste udgivelser, men om at skabe et rum, hvor publikum får unikke litterære oplevelser.

Vild med Ord - Program

Litteraturfestivalen Vild med Ord finder i år sted på Godsbanen i Aarhus, hvor der vil være program på tre scener.

Fredag 23. februar kl. 19.00-22.00 i Remisen: Festivalen åbner v. rådmand Rabih Azad-Ahmad (R), åbningstale v. professor Dan Ringgaard, Litteraturquiz med Adrian Hughes, musisk foredrag om Tove Ditlevsen.

Lørdag 24. februar kl. 9.30-18.00: Festivalen åbner med morgenyoga med ord, musik og oplæsning kl. 9.30 i Kedlen.

Kl. 10.30, Remisen: Svend Åge Madsen

Kl. 13.30, Remisen: Leonora Christina Skov

Kl. 15, Remisen: Vild med Jazz: At fortælle menneskene - Svend Åge Madsens tekster i musikalsk fortolkning

Kl. 16, Remisen: Sissel-Jo Gazan

Kl. 17, Kedlen: Ti års jubilæumstale v. forfatter Jens Blendstrup

Hele lørdag er der gratis foredrag og talks på Foyerscenen.

Se det fulde program og køb billetter på vildmedord.dk

Annonce

Forfattere fortæller

Festivalen har i år skærpet profilen og vil fremover tage yderligere afsæt i det lokale og regionale, udtaler Anja Tønning:

- Vores ambition er at give Aarhus den litteraturfestival, som byen fortjener, og der er vi ikke helt endnu. Det er en opgave, som skal løses i samarbejde med mange andre aktører i byen og regionen. Jubilæet og den kendsgerning, at Aarhus fra i år også får en international litteraturfestival, har vi benyttet til at gentænke konceptet for festivalen, som fremover vil have et endnu stærkere lokalt og regionalt fokus - dog stadig med "vinduer" til den nationale og internationale litteratur.

Samtidig arbejder man på at skabe samarbejdsbånd til en række lokale kulturinstitutioner. Det drejer sig for eksempel om byens mange forlag, Aarhus Jazz Festival og biografen Øst for Paradis, som deltager i årets festival.

Jubilæet markeres fredage aften fra kl. 19.30, hvor kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) åbner festivalen i Remisen på Godsbanen. Herefter byder programmet blandt andet på litteratur-quiz med DR-vært Adrian Hughes og et musikalsk foredrag om Tove Ditlevsen, "Til alle os, der elsker Tove", med forfatter Dy Plambeck og sanger Jeanett Albeck.

Festivalen fortsætter lørdag fra kl. 9.30-18.00, hvor der vil være et stort program på tre scener. Her kan publikum blandt andet møde kendte forfattere som Svend Aage Madsen, Leonora Christine Skov, Jens Blendstrup og Sissel-Jo-Gazan, men også oversætterne Karsten Sand Iversen og Allan Lillelund Andersen, samt tegnerne Mikkel Ørsted Sauzet og Dan Ræder Knudsen.

På scenen i Godsbanens Foyer vil der dagen igennem være gratis program.

Sissel-Jo Gazans seneste roman "Blækhat" (2017) udspiller sig i forfatterens barndomsby Aarhus i 1980'erne. Til Vild med Ord fortæller Sissel-Jo Gazan om den og sit forfatterskab. Foto: Kim Haugaard
Aarhus-forfatteren Svend Åge Madsen har gæstet Vild med Ord flere gange. Denne gang fortæller han om sin seneste roman "Af den anden verden" (2017) og sit øvrige forfatterskab. Foto: Axel Schütt
Leonora Christina Skov gæster Vild med Ord i anledning af sin spritnye romanudgivelse, "Den, der lever stille" (2018). Det er hendes første selvbiografiske værk. En stærk fortælling om hendes opvækst i Helsinge, komplicerede familierelationer og et anstrengt mor/datter-forhold. Foto: Sofie Mathiassen /Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce