Annonce
Udland

Ti migranter hopper over bord fra omstridt redningsskib

Guglielmo Mangiapane/Reuters

Flere migranter har taget desperate løsninger i brug efter knap tre uger om bord på redningsskib ved Italien.

I alt ti migranter er tirsdag hoppet over bord fra redningsskibet "Open Arms" i et forsøg på at svømme til den italienske kyst.

Det oplyser den spanske hjælpeorganisation, der driver skibet.

"Open Arms" har befundet sig på havet i 19 dage og har stadig næsten 100 migranter om bord. Forholdene på skibet er af den spanske hjælpeorganisation blevet beskrevet som "ubærlige".

Skibet ligger blot få hundrede meter fra den italienske ø Lampedusas kyst.

På Twitter skriver organisationen, at der ikke er styr på situationen.

- Ni personer har kastet sig selv i vandet i et desperat forsøg på at nå Lampedusas kyst. Vores livreddere og italienske kystvagter forsøger at redde dem. Situationen er ude af kontrol, lyder det.

Tidligere tirsdag lød det, at én migrant var hoppet over bord.

"Open Arms" er blevet et omstridt emne i Italien.

Her har landets indvandringskritiske indenrigsminister, Matteo Salvini, indtil videre nægtet at lade skibet lægge til kaj.

I weekenden gik han modstræbende med til at lade 27 migrantbørn fra skibet komme i land. I et brev til premierminister Giuseppe Conti skrev Salvini, at han ville lade de "påståede" mindreårige forlade skibet.

Også selv om "det er i modstrid med min politik", lod han forstå.

Matteo Salvini er berygtet for sin hårde linje over for migranter, der forsøger at sejle fra Nordafrika til Italien.

Regeringen, der består af Salvinis højredrejede parti Lega og den populistiske Femstjernebevægelse, er ved at gå i opløsning.

Det er fremskyndet af Salvini, der kræver valg. Kommer det, ser hans parti ifølge målinger ud til at blive den store vinder.

Premierminister Conte taler tirsdag klokken 15 i Senatet om regeringskrisen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce