Annonce
Erhverv

Tican vender minus til overskud: Direktør takker af efter 24 år

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ove Thejls stopper som direktør hos slagterikoncernen Tican efter et 2018, der blev vendt til overskud.

Efter 24 år som direktør hos slagterikoncernen Tican stopper Ove Thejls og overlader roret til sin efterfølger.

Det oplyser Tican i forbindelse med sit årsregnskab torsdag.

Virksomheden er ejet af den tyske koncern Tönnies, der i 2016 købte Tican.

Tican er Danmarks næststørste slagterikoncern efter Danish Crown. Siden opkøbet har der været en stor opgave med at vende en underskudsgivende forretning til overskud.

Det lykkedes i 2018, og derfor har Ove Thejls set tidspunktet som oplagt til at stoppe.

- Jeg nærmer mig 65 år, og jeg havde lovet Tönnies at ville hjælpe med integrationen. Nu er vi på plads, og derfor synes jeg, at timingen er perfekt.

- Det er selvfølgelig vemodigt at skulle forlade koncernen efter 24 år. Det har været en stor del af mit liv med både op- og nedture, men jeg er glad for at efterlade en virksomhed i god stand, siger Ove Thejls.

Tican fik et overskud på driften på 55 millioner kroner i 2018. Det er en forbedring fra et underskud på 97 millioner kroner året før.

Omsætningen faldt 500 millioner kroner til 4,7 milliarder kroner på grund af lavere priser på grisekød.

Ifølge Ove Thejls har Tican blandt andet forbedret resultatet gennem besparelser, efter at det i 2017 måtte sige farvel til 150 ansatte.

Desuden er forbedringen et resultat af, at Tican har fået en stærk ejer og derfor har kunnet skære ned på antallet af produkter og kunne koncentrere sig om at sælge til lande, hvor der er bedre indtjening.

Det gælder blandt andet Kina, Japan, USA, Australien og Taiwan.

Ove Thejls stopper 1. maj og bliver afløst af økonomidirektør Niels Jørgen Villesen. Den afgående direktør fortsætter i en rolle som næstformand i bestyrelsen.

Tican har slagterier i Thisted og Brørup og har omkring 1000 ansatte.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce