Annonce
Erhverv

Tican vender minus til overskud: Direktør takker af efter 24 år

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ove Thejls stopper som direktør hos slagterikoncernen Tican efter et 2018, der blev vendt til overskud.

Efter 24 år som direktør hos slagterikoncernen Tican stopper Ove Thejls og overlader roret til sin efterfølger.

Det oplyser Tican i forbindelse med sit årsregnskab torsdag.

Virksomheden er ejet af den tyske koncern Tönnies, der i 2016 købte Tican.

Tican er Danmarks næststørste slagterikoncern efter Danish Crown. Siden opkøbet har der været en stor opgave med at vende en underskudsgivende forretning til overskud.

Det lykkedes i 2018, og derfor har Ove Thejls set tidspunktet som oplagt til at stoppe.

- Jeg nærmer mig 65 år, og jeg havde lovet Tönnies at ville hjælpe med integrationen. Nu er vi på plads, og derfor synes jeg, at timingen er perfekt.

- Det er selvfølgelig vemodigt at skulle forlade koncernen efter 24 år. Det har været en stor del af mit liv med både op- og nedture, men jeg er glad for at efterlade en virksomhed i god stand, siger Ove Thejls.

Tican fik et overskud på driften på 55 millioner kroner i 2018. Det er en forbedring fra et underskud på 97 millioner kroner året før.

Omsætningen faldt 500 millioner kroner til 4,7 milliarder kroner på grund af lavere priser på grisekød.

Ifølge Ove Thejls har Tican blandt andet forbedret resultatet gennem besparelser, efter at det i 2017 måtte sige farvel til 150 ansatte.

Desuden er forbedringen et resultat af, at Tican har fået en stærk ejer og derfor har kunnet skære ned på antallet af produkter og kunne koncentrere sig om at sælge til lande, hvor der er bedre indtjening.

Det gælder blandt andet Kina, Japan, USA, Australien og Taiwan.

Ove Thejls stopper 1. maj og bliver afløst af økonomidirektør Niels Jørgen Villesen. Den afgående direktør fortsætter i en rolle som næstformand i bestyrelsen.

Tican har slagterier i Thisted og Brørup og har omkring 1000 ansatte.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce