Annonce
Leder

Tid for oplevelser: Kom ud af hulen og oplev kunsten

Annonce

Tiden med corona har sat en tyk streg under, hvor meget fællesskaber og kultur betyder for os. Ikke at kunne mødes og ikke at have noget at samles om, ikke noget at opleve uden for hjemmets fire vægge, har været et savn. For slet ikke at tale om de gamle, som ikke må få besøg.

Kulturen er atter vækket til live. Attraktioner og museer blev nærmest løbet over ende i en måneds tid omkring juli, hvor der var halv pris for adgang til landets museer til besøg, der giver os oplevelser og gør os klogere.

Nu er også underskoven af kunst og kunstnere kommet op til overfladen. Flere end 60 kunstnere i Aarhus viste en fin udstilling med titlen "Laboratorium" i kantinen på det nedlagte Aarhus Amtssygehus i Tage-Hansens Gade for nylig. I den seneste weekend viste et halvt hundrede kunstnere, hvad de kan præstere, da de åbnede dørene til deres atelierer og viste og fortalte hundredvis af gæster om, hvad de laver.

Og allerede i den kommende weekend er to kulturelle arrangementer nærmest ved at falde over hinanden.

Endnu en gang åbner omkring 90 kunstnere i Østjylland deres værksteder i arrangementet "Spor kunsten". Det er vel at mærke en anden sammenslutning end dem, der havde åbent i sidste weekend, og der er ingen gengangere. Og denne weekend indeholder det usædvanlige indslag, at kunstneren Jørn Rønnau har lavet en kunststi i den del af Havreballe Skov, hvor zoologisk have lå engang, lige over for Tivoli Friheden.

Samtidig afvikles Art Weekend med mange arrangementer af kunstnere i det østjyske område. En del af det er kunst- og kulturskibet "Svartlöga", som lægger til ved kajen ved Toldboden i Aarhus Havn.  Gallerierne holder åbent, og der er mange andre initiativer, der kan tiltrække publikums opmærksomhed. Også her har kunstnere lavet en udendørs installation i krydset M.P. Bruuns Gade-Brammersgade.

Fantasien og den gode sans for oplevelser har været i sving til gavn og glæde for vi andre, der må komme ud af vores huleliv og se, hvad de kreative hoveder har på hjerte. Vi må ud og se - og holde afstand. Kunsten kan samle og give oplevelser.


Fantasien og den gode sans for oplevelser har været i sving til gavn og glæde for vi andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce