Annonce
Mærk Aarhus

Tid til indre ro & fordybelse

Foto: Mærk Aarhus
Duften … Man kender den. Alle kender duften af te, men her er te jo ikke bare te … Hos A.C. PerchsThehandel er der flere valgmuligheder end i de fleste butikker, men hver og en er nøje udvalgt til at være med på kortet i netop dette hus. Her er der tale om te af højeste kvalitet, hvad enten det drejer sig om grøn te, hvid te, sort te, oolong eller urtete

De 186 års erfaring med egen import fra de bedste teplantager i verden understreger blot, at man hos A.C. Perchs Thehandel ved, hvad man taler om.

Man bliver budt indenfor med et smil, og her er man Dis med kunderne. ”Hvad kan jeg gøre for Dem?” lyder det derfor venligt, når man træder ind ad døren. Det er de gamle dyder, der får lov her, og af samme grund bliver man budt et bolsje, når man har handlet. Det gjorde man nemlig også, dengang farfar var ung.

Mange kunder ved, hvad de søger, mens andre gerne vil vejledes og prøve nyt. Te er virkelig ikke bare te. Ikke her. Udvalget er stort.

En og samme plante

Passionen for den varme drik er ganske let at se og ikke mindst mærke hos butiksbestyrer Natascha Camilla Gravenhorst Grimm, som har været med i salonen, siden den åbnede på Volden i Aarhus i 2013.

- Tænk at være så heldig at arbejde med noget så fint som en drik, der indbyder til ro og fordybelse, siger hun og skænker en kop hvid te.

- De færreste ved, at alle teer stammer fra én og samme plante, og når vi hælder vand over bladene fra Camellia sinensis, så er der tale om te, forklarer Natascha, som selv har sine yndlinge blandt de 150 forskellige smage, butikken byder på.

Den bedste teoplevelse

Natascha fortæller, at næst efter vand er te den mest udbredte drik i verden, og at man her i butikken ikke kalder kaffe for kaffe, men for det ”unævnelige”, og at det jo naturligvis ikke findes på kortet.

- Flere kommer ind for at forsøge sig. Måske ved de slet ikke, hvilken te de drikker – om de er til hvid, grøn eller sort te, men vi hjælper dem naturligvis til at få den bedste teoplevelse, siger hun med et smil.

- Mange vælger at nyde teen i tesalonen, hvor det altid er en god idé at bestille bord. Og da te indbyder til fordybelse og hygge, hedder det sig, at man har bordet til rådighed i 90 minutter. Her er ingen stress, lyder det fra Natascha.

- Vi har masser af tid.

Forkælelse

Butikken på Volden har 12 ansatte, og der er masser at lave. En te tager tid, og kigger man på de mange smagsoplevelser, der kan servers dertil, opdager man, at man er kommet til det helt rigtige forkæl-dig-selv-sted.

Til ren nydelse er der den ene fristelse på kortet efter den anden. Friskbagte scones, som jo naturligvis serveres med marmelade, lemoncurd og flødeskum og selvsagt med en kande te efter eget valg. En sandwichmenu eller morgenmadstallerken.

- Og så er der den mest festlige af dem alle, smiler Natascha.

- Perchs klassiske ceremoni. Et miks af engelske finger sandwiches, scones med lemoncurd, marmelade og clottedcream, samt lidt sødt. Og her kommer tiden i spil. Der er brug for tid, for det er luksus og lækkert.

Slubreteen

Hvordan holder man styr på 150 forskellige smage? Natascha smiler igen.

- Det kommer ind under huden på en, når man arbejder og smager theer hver dag. Lige såvel som man lærer, hvor de dåser, der indeholder de mest solgte teer, har deres plads.

- Der kommer jævnligt ny smagsvarianter og nye slags theer fra hele verden til. Så det kræver en smagning. Sådanne har vi jo naturligvis med jævne mellemrum – efter lukketid. Og her skal det siges, at når man smager te og smager den bedst muligt, så slubrer man. Og det gør man af den årsag, at man får luft med ind og dermed ilter på samme tid.

Ønsker man den bedste udgave af den te, man har købt, bør man servere den i en kop med en stor flade. Er der tale om hvid eller grøn te, bør vandet ikke være mere end 80 grader varmt, for ellers går mineralerne og nuancerne tabt, Men er der tale om sort te, bør den have kogende vand.

Der følger naturligvis altid vejledning med, når man handler hos A.C. PerchsThehandel.

Udvalg

Aarhus, København, Oslo. De tre steder, hvor Perchs i dag er at finde – eller faktisk fire, da der ydermere findes en butik i CBH, men man drømmer om mere.

- Der er planer om at indtage Stockholm, fortæller Natascha.

Historien er lang. Den bliver i den grad værnet om og passet på. Stolthed og taknemmelighed, men også en renhed fylder en, mens man sidder i the tearoom.

Udvalget er stort. Ikke kun blandt tenuancerne, men også blandt alt det lækre tilbehør, butikken byder på.

Mon ikke det snart er time for tea?

Aarhus For abonnenter

Analyse: De gamle og de handicappede blev lovet flere penge - den ene part må nøjes med en slatten redningskrans

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Debat

Den lange sang om et nyt, stort stadion: Endelig en sejr til AGF… men andre svære kampe venter

Alarm 112

Travl nat for brandvæsenet: Flere containerbrande i Gellerup

Erhverv

Generationsskifte i sjette gear: Bilfamilie bygger nyt bilhus ud til Grenåvej

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Mærk Aarhus

’Vin for begyndere’ – En rejse ind i vinens verden

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent