x
Annonce
Sport

Tidligere ærkefjende venter på Bears i kvartfinalen

Bakken Bears møder sin tidligere ærkefjende igennem tre sæsoner, Skyler Bowlin, i næste runde af FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard/Scanpix
Skyler Bowlin fik Bakken Bears-fansene til at rive sig i håret de tre år, han spillede i Horsens. Nu skal århusianerne op imod amerikaneren i kvartfinalen i FIBA Europe Cup.

BASKETBALL: Sig Skyler Bowlin i Vejlby-Risskov Hallen og du vil sådan cirka få en reaktion, som havde du nævnt Billy the Kid tilbage i Det Vilde Vesten.

Den amerikanske point guard var i tre år for Horsens IC med til at presse Bakken Bears mere end danske hold normalt formår. Han spillede i salami-byen fra 2012 til ’15 og vandt i sin sidste sæson det danske mesterskab med Horsens.

Men det er lige så meget de to sæsoner før mesterskabssæonen, han er kendt for, hvor Horsens to gange var foran 2-1 i semifinaleserien mod Bears for at tabe 2-3.

Siden har den 29-årige været rundt i Europa og er nu endt i den tyske Bundesligaklub s.Oliver Würzburg, som Bakken Bears møder i kvartfinalen i FIBA Europe Cup.

- Han er en profil på deres hold og en leder, som han altid har været lige meget hvor han er. En rigtig god leder. Han bringer meget positiv energi og kan altid løfte holdet. Han er måske ikke en klassisk profil, som vi plejer at møde; en aggressiv scorer, der er atletisk. Men han kan jo score og er den næstbedste på assistlisten i Europa i år. Så han kan dominere en kamp på sin egen måde. Og han er en spiller, vi kommer til at have meget fokus på, siger Darko Jukic, der var holdkammerat med Bowlin i hans første sæson i Danmark.

Annonce

Tyskerne er favoritter

Bakken Bears kvalificerede sig onsdag aften til næste runde i FIBA Europe Cup ved at vinde i Israel over Ironi Ness Ziona.

Bowlin og tyskerne frister en tilværelse som nummer otte i Bundesligaen, akkurat inden for slutspillet, i et meget tæt midterfelt. Alligevel er det et hold, der aftvinger respekt i Aarhus.

- Det er et godt hold, som dog også har haft sine udfordringer i den hjemlige liga i denne sæson. Vi skal hjem og kigge på, hvordan vi kan få dem i problemer, siger Darko Jukic.

Efter en træg start på sæsonen er s.Oliver Würzburg gået syv sejre og to nederlag i de seneste ni kampe i Bundesligaen. Og onsdag slog de Bakken Bears’ banemænd fra gruppespillet, russiske Avtodor Saratov, ud af 1/8-finalen.

- De har et rigtig solidt hold og de spiller i Bundesligaen, så selvfølgelig er de favoritter i kvartfinalen mod os. Lidt uheldigt, så spiller de meget ligesom os; hurtigt og med mange folk, der er meget atletiske. Så der kommer nok ikke mange bolde under ringhøjden, men lad os håbe, vi flyver højest, siger Bakken Bears’ head coach Steffen Wich.

Den første kvartfinale spilles onsdag i Aarhus. Ugen efter er der returkamp i Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce