x
Annonce
Sport

Tidligere AGF-anfører har bidt sig fast i Tyrkiet

Pierre Kanstrup sagde farvel til AGF i midten af januar og rykkede til tyrkisk fodbold. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Pierre Kanstrup ser ud til at have fundet sig til rette hos bundholdet Erzurumspor, der kæmper for ligatilværelsen i den bedste tyrkiske række. Forsvarsspilleren har været i startopstillingen i de seneste to kampe.

FODBOLD: Det gik ualmindeligt hurtigt.

Om formiddagen blev han pludselig fanget på et billede fra et lægetjek i den tyrkiske klub Erzurumspor og senere samme dag blev det offentliggjort, at den daværende AGF-anfører Pierre Kanstrup var blevet solgt til den tyrkiske Super Lig klub.

Men selvom skiftet lidt kom ud af det blå, så har forsvarsspilleren hurtigt bidt sig fast på holdet, der kæmper for at overleve i den bedste retning. Efter at have set klubben tabe til Konyaspor i 19. runde, så har Kanstrup været på banen for sin klub i de tre efterfølgende kampe.

Han blev skiftet ind i 1-1 kampen mod Besiktas med fem minutter tilbage af opgøret, og i de seneste to kampe er han startet inde. Først som midterforsvarer i bunddysten mod Rizespor, som blev tabt 0-1, og senest på højre back i kampen mod topholdet Istanbul Basaksehir, som man spillede 1-1 med. I begge opgør spillede Kanstrup samtlige 90 minutter.

Erzurumspor ligger næstsidst i den bedste tyrkiske række med 18 point og har fem point op til Ankaragucu, der ligger på den rigtige side af nedrykningsstregen. Der resterer 13 runder i Super Lig. Næste opgave for Pierre Kanstrup og Erzurumspor bliver søndag mod Sivasspor på hjemmebane.

Kanstrup lavede en kontrakt for halvandet år med den tyrkiske klub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce