Annonce
AGF

Tidligere AGF-ejer er død: 'Onkel Kurt' blev klubbens redningsmand

Kurt Andersen ejede AGF fra 2001 til 2007. Arkivfoto
Kurt Andersen blev 75 år.

FODBOLD: Kurt Andersen, der i begyndelsen af dette årtusinde ejede 51 procent af aktierne i AGF og derfor reelt ejede klubben, er død.

Det oplyser AGF på klubbens hjemmeside. Han blev 75 år.

Kurt Andersen døde i London hvor han boede i sine sidste år. Tidligere boede han i Spanien, hvor han rejste til og fra mens han ejede AGF.

"Onkel Kurt" som han blev kaldt i Aarhus på grund af hans økonomiske håndsrækning til en klub i krise, havde foden inden for i AGF fra 2001 til 2007. Og selvom han brugte mange penge på AGF, der i perioden ikke opnåede sportslig succes, endte han alligevel med at sælge klubben med gevinst.

- Der er mange, der i tidens løb er blevet omtalt som "AGFs redningsmand". Kurt er en af dem, der for alvor levede op til navnet, og det er først og fremmest hans fortjeneste, at klubbens seneste historie ikke også skal beskrives ved ordet "konkurs". Kurt var indehaver af AGF's hæderstegn i guld, og tilhørte dermed en eksklusiv kreds af AGFere, der har ydet en endog meget betydelig indsats for klubben, skriver Erik Meineche Schmidt, hovedformand for AGF af 1880 og bestyrelsesmedlem af AGF A/S på klubbens hjemmeside.

Kurt Andersen var bankmand og opbyggede sin formue på forretninger i Østen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce