Annonce
AGF

Mål på samlebånd: Tidligere AGFer har kæmpe succes i Norge

Kasper Junker har gang i målscoringen i Norge. Søndag scorede han det ene af tre mål i Bodø/Glimts 3-1 sejr over sidste sæsons mestre fra Molde. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Kasper Junker og Bodø/Glimt fører suverænt den bedste norske fodboldrække. Angriberen har scoret ni gange i de første 10 kampe.
Annonce

FODBOLD: Den tidligere AGF-angriber Kasper Junker har for alvor fundet vejen til målet. Den 26-årige fodboldspiller skiftede i januar måned fra AC Horsens til Bodø/Glimt i den bedste norske fodboldrække. Her har han og holdkammeraterne været deciderede rødglødende og har fjernet al modstand på deres vej. 10 kampe har givet 10 sejre til topholdet, som har et forspring på fem point ned til deres nærmeste forfølger.

Faktisk er stimen den bedste sæsonstart et hold har fået i den bedste række siden 1951/1952, hvor Frederikstad i sin tid indledte sæsonen for fuld fart.

En af spillerne bag den store succes er den tidligere AGFer, der har scoret ni mål i 10 kampe for topholdet og søndag var på pletten med sin niende træffer i 3-1 sejren over sidste sæsons mestre fra Molde.

Kasper Junker er ikke noget nyt navn i den bedste norske række. Angriberen var i efteråret udlejet til Stabæk, hvor det blev til seks mål i 12 kampe. En præstation, der fik Bodø/Glimt på banen, da angriberen skulle finde et nyt sted at spille fodbold og købte ham ud af kontrakten i AC Horsens.

I sin tid i Aarhus nåede Kasper Junker at score ni mål i 54 kampe for AGF. I august 2018 blev han solgt videre til AC Horsens, hvor han ikke fik den store succes.

I Norge har succesen dog for alvor fået de store superlativer frem i den norske presse, hvor blandt andet den tidligere OB-spiller Bengt Sæternes roser Kasper Junker og holdkammeraterne.

- Det er fantastisk at se hvordan de har videreudviklet deres spillestil fra i fjor. Som tidligere angriber er jeg ret begejstret for at se den måde som Kasper Junker har slået til på. Jeg så ham spille i den danske række og tænkte, at han godt kunne gøre det godt i Nord. Det er dog lettere sagt end gjort. Det vidner dog om, at man i Bodø har et godt system at komme ind i, siger den tidligere topspiller til VG efter weekendens runde i Norge.


Som tidligere angriber er jeg ret begejstret for at se den måde som Kasper Junker har slået til på. Jeg så ham spille i den danske række og tænkte, at han godt kunne gøre det godt i Nord.

Bengt Sæternes


Bodø/Glimt og Junker træder ind i første runde af kvalifikationen til Europa Leagues gruppespil i slutningen af august måned. Spørgsmålet er om de kan tage det hurtige spil fra den hjemlige liga med ud i Europa.

- Det er det hurtige spil, som kendetegner Glimt. Når vi spiller sådan, scorer vi, sagde Kasper Junker til VG efter søndagens kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce