x
Annonce
Aarhus

Tidligere Bakken Bears-spiller i corona-karantæne i sommerhus: Det nytter ikke at surmule over det

Kristoffer Løwenstein bruger blandt andet coronakarantænen på fortsætte sine maskiningeniør-studier - via online undervisning. Foto: Jens Thaysen
Den tidligere Bakken Bears-spiller Kristoffer Løwenstein sidder i corona-karentæne i et sommerhus grundet studieophold i Milano. Her prøver han at få det bedste ud af de fjorten dage i isolation. Sociale medier er skåret fra, formen holdes ved lige med yogamåtte i haven, studiet klares online, bøger bliver læst, og så bages der til den helt store guldmedalje.

AARHUS: - Lige nu er jeg på dag otte (17. marts, red.), og det hjælper, at jeg kan se en ende på det hele. Det nytter ikke at surmule over det, så jeg prøver at få det bedste ud af de fjorten dages karantæne, lyder det fra Kristoffer Løwenstein over telefonen.

Han sidder pt. i corona-karantæne i sin mosters sommerhus i Ebeltoft som følge af et udvekslingsophold i Milano. Den 25-årige Kristoffer Løwenstein har tidligere tørnet ud for Bakken Bears samt udviklingsholdet Ebaa, og til dagligt studerer han til maskiningeniør ved Aarhus Universitet. I februar satte han dog basketkarrieren lidt på køl for at få en livsoplevelse gennem et udvekslingsophold i Italiens modemekka, Milano.

Det var vel og mærke før corona-krisen.

- Den første uge i Milano var der ikke nogle problemer med corona. I uge to begyndte de første corona-tilfælde i Italien at finde sted, men alle tog det meget afslappet. Diverse introarrangementer på studiet fandt stadig sted, folk hyggede sig i parker og på caféer, og jeg var også ude at se en del af byen. Langsomt udviklede det sig til, at nogle af skolens arrangementer blev aflyst, og der gik rygter om, at skolerne skulle lukkes i to uger, forklarer han.

Da meldingen om, at de italienske skoler og universiteter skulle holde lukket i to uger, drog Kristoffer Løwenstein til Livigno sammen med en anden dansker for at komme lidt væk fra det hele og fordrive tiden med at stå på ski. Efter en uges tid i de italienske alper, kom han tilbage til et Milano, som på ingen måde var i højeste beredskab.

- Der var ikke så mange turister i bybilledet, men milaneserne tog det meget roligt. Deres lokale liv fortsatte ufortrødent med sammenkomster i parker, kaffe på deres stamcaféer, fodboldkampe på boldbanerne, og folk gik stadig rundt og gav kindkys til hinanden. Jeg havde det egentlig også ganske afslappet med coronavirussen, og jeg ville først reagere, når Udenrigsministeriet eller Aarhus Universitet meldte noget ud, siger han.

Men så eskalerede det hele lynhurtigt, og Italien skulle lukkes ned. Kristoffer Løwenstein havde lidt svært ved at danne sig et komplet overblik over situationen, da informationerne kom fra italienske medier, men da Udenrigsministeriet og Aarhus Universitet opfordrede danskere i Italien til at komme hjem, var det på tide at bestille en flybillet.

- Jeg kan huske, at jeg bestilte en flybillet til mandag aften, så jeg havde over en dag til at pakke ned, få læst en god bog færdig, få købt de sidste småting og ellers ikke stresse over at komme hjem. Mandag morgen ringede min far og sagde, at mit fly om aftenen var blevet aflyst, og at jeg skulle skynde mig ud i lufthavnen, så jeg kunne nå flyet klokken 10:30. Det blev lige pludselig en meget hektisk tur hjem til Danmark, siger Kristoffer Løwenstein.

Annonce
Som situationen er i Italien lige nu, er jeg bare glad for ikke at være dernede. Men det gælder egentlig om at prøve at vende situationen til noget positivt. Lige nu er jeg i den her karantæne, og jeg prøver løbende at sætte udfordringer for mig selv, så jeg udvikler mig af den her oplevelse. Jeg har for eksempel valgt at skære Facebook, Instagram og Snapchat væk i de her to uger. Jeg kan ligeså godt prøve at køre isolationen "fuldt ud" og lære af den oplevelse.

Tid, tid og tid

Da han kom tilbage til den danske andedam, stod to ugers karantæne på programmet. Her valgte han at barrikadere sig i sin mosters sommerhus i Ebeltoft, og ellers sende en lang indkøbsseddel til far og mor i Aarhus for at få fat i de vigtigste forsyninger. Han klarer studierne via online undervisning, men ellers er der masser af tid - i eget selskab.

- Jeg har ikke så meget at forholde mig til her i sommerhuset. Der er jo masser af tid til at lave ting. Jeg bager for eksempel boller og cookies, og så er jeg begyndt på Karen Blixens bog Den Afrikanske Farm, som lå her i sommerhuset. Det er egentlig meget rart at få tid til sådan nogle ting, nu hvor man er alene, lyder det fra Kristoffer Løwenstein.

Hvis man tænker, at to ugers karantæne lyder kedeligt, ensomt, angstprovokerende, og man har svært ved at se, hvordan tiden skal fordrives, er der gode råd på vej.

- Som situationen er i Italien lige nu, er jeg bare glad for ikke at være dernede. Men det gælder egentlig om at prøve at vende situationen til noget positivt. Lige nu er jeg i den her karantæne, og jeg prøver løbende at sætte udfordringer for mig selv, så jeg udvikler mig af den her oplevelse. Jeg har for eksempel valgt at skære Facebook, Instagram og Snapchat væk i de her to uger. Jeg kan ligeså godt prøve at køre isolationen "fuldt ud" og lære af den oplevelse, forklarer han.

Alternativ træning

Da Kristoffer Løwenstein drog til Milano i februar-måned, tog han i samme ombæring en beslutning om at drosle lidt ned på basketkarrieren. Han har ikke været tilknyttet nogen klub siden da, og han er derfor ikke forpligtet til at holde sig i basketform. Men som person er det bare vigtigt for ham at have en stærk og sund krop, hvorfor der skal tænkes alternativt, når man ikke lige kan smutte forbi den nærmeste sportshal eller træningscenter for at brænde energi af.

- Jeg er heldig, at der er en have tilknyttet sommerhuset. Derude holder jeg formen ved lige ved at sjippe og lave en række øvelser på en yogamåtte samt benytte mig af nogle trænings-elastikker. Ellers går jeg bare lidt rundt og leder efter tunge ting, jeg kan løfte og rykke rundt på, siger han.

Kristoffer Løwenstein er i isolation for corona efter et studieophold i Milano. Foto: Jens Thaysen

Kristoffer Løwenstein holder sig aktiv med træningselastikker. Foto: Jens Thaysen
Selvom han ikke pt. spiller basketball for en klub, er det vigtigt for Kristoffer Løwenstein at holde formen ved lige. Foto: Jens Thaysen
Kristoffer Løwenstein tænker alternativt for at holde formen ved lige. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Overlæge på AUH: - Det er de unge og raske, vi har i respirator

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Singleliv med fixpunkter i en coronahverdag: Frisk luft, Facetime og en smuk solopgang

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce