Annonce
Sport

Tidligere Brabrand-målmand fik mavepuster i spansk kaos: Kontrakten blev ophævet efter 14 dage

Henrik Lindhard er taget tilbage til Danmark, for han er ikke en del af Xerez D.F.C. mere. Arkivfoto: Ole Nielsen
Det var en drøm at gå fra amatørfodbold til fuldtidsfodbold. Men en muskelskade fik klubben til at rive kontrakten over.

FODBOLD: Da Henrik Lindhard for cirka tre uger siden skiftede fra Brabrand IF til spanske Xerez DFC, var det en drøm for målmanden, der skiftede til et topprofessionelt setup.

Men nogle gange er drøm og virkelighed bare ikke det samme.

Blot 14 dage efter ankomsten fik den springstærke målmand med de gode afleveringsfødder ophævet sin kontrakt i klubben, der spiller i den fjerdebedste række.

Målmanden havde ondt i låret efter den sidste træningskamp og måtte gå ud fra træning dagen efter, og klubbens træner kunne ikke vente på, at han blev klar.

- Den fysiske stab i klubben sagde, at det var en muskelskade, men jeg blev ultralydsskannet, hvor en læge sagde, at musklen og en sene var revet over, hvilket så kunne tage flere måneder. Selvom klubbens egen fysiske stab sagde, at det maksimalt ville tage tre-fire uger, kunne træneren ikke vente, og så ophævede de min kontrakt, siger Henrik Lindhard, der er vendt hjem til Danmark, hvor han så sit gamle hold vinde med 3-0 over VSK Aarhus lørdag eftermiddag.

Klubben tilbød ellers et topprofessionelt miljø i en by, der ifølge målmanden "summede af fodbold". Der var da også 3500 tilskuere på stadion, da holdet vandt med hele 5-0 i sæsonpremieren.

- Klubben var i sig selv ikke en skrækhistorie. Spillerne var dygtige, og den fysiske stab var ekstremt professionelle. Det var ikke en dårlig klub, og alt var godt ud over ophævelsen, siger Henrik Lindhard.

Brabrand er et godt bud på en ny klub.

Henrik Lindhard, kontraktløs målmand

Annonce

Krig under opsejling

Samme dag som kontraktophævelsen måtte Álvaro Iso, en anden målmand i klubben, også lade sig fritstille på grund af en ikke forventningsafstemt rolle på holdet. Det var dog en gensidig ophævelse, hvor begge parter var enige.

Det var de ikke i Henrik Lindhards tilfælde.

- De ophævede kontrakten uden min tilladelse. Jeg var ikke enig i, at jeg skulle ud af klubben, selvom jeg var skadet, for jeg havde sagt både arbejdet og lejligheden op i Danmark, så jeg ville gerne blive i Spanien, siger Henrik Lindhard.

Han vil ikke svare på, om han har fået penge med fra klubben, hvilket ellers er almindeligt, når en spiller ud af det blå får ophævet sin kontrakt. Han fortæller dog, at der stadig ligger nogle uafklarede ting, som klubben og målmanden ikke har fået styr på endnu.

Dog er papirerne og spilletilladelsen ikke i spansk fodbolds varetægt, hvilket gør det noget nemmere at komme til en anden klub.

Annonce

Back to Brabrand?

Lårskaden er formentlig begyndt tilbage i Brabrand-tiden. Han stod en glimrende forårssæson og var sat op til at være førstemålmand i starten af den nye sæson også. Men i Brabrands sidste træningskamp mod Middelfart måtte han udgå kort efter at være kommet på banen, og det er det samme lår, der driller i dag.

Derfor var han ude af truppen i de to første kampe i sæsonen, hvor Søren Vedsted fik chancen. Den har han taget, og lørdag spillede han en glimrende kamp mod VSK.

Men han er velkommen tilbage på Engdalsvej, hvis han ønsker det. Det siger cheftræner Tom Søjberg.

- Jeg tror og håber på, at det kan lade sig gøre at få ham tilbage hertil. Søren Vedsted har hele tiden fået at vide, at kampen om posten ville være hård og ubarmhjertig.

- Hvis Henrik Lindhard kommer tilbage, er situationen egentlig ligesom i opstarten. Før vi vidste, at han skulle til Spanien, fortalte vi Søren Vedsted, at han skulle kæmpe for at stå for os, og det ville være præcis det samme igen. Henrik Lindhard ville ikke komme ind og være selvskrevet, og Søren Vedsted ved omvendt godt, at man skal levere hele tiden, siger Tom Søjberg.

Henrik Lindhard selv er jo i sidste ende ham, der bestemmer, hvor han vil hen. Han har ikke fået nogle konkrete bud, men der har været interesse fra "sydlige himmelstrøg".

- Brabrand er et godt bud på en ny klub. Den her oplevelse skræmmer mig ikke fra at tage ud igen, for mit første ophold i Spanien og min tid på Færøerne var gode. Men nu vil jeg gerne kende omfanget på min skade og se på, hvad der er muligt, siger Henrik Lindhard.

Henrik Lindhard nåede i sin første periode i Brabrand at spille 16 kampe med fem clean sheets til følge.

Henrik Lindhard

  • Er 24 år gammel
  • Er målmand
  • Nåede 16 kampe for Brabrand IF
  • Har tidligere spillet i Skive IK, færøske Fuglafjördur samt spanske Formentera.
  • Nåede ikke en eneste officiel kamp i Xerez D.F.C.

Weekendens kampe med århusianske 2. divisionshold

Brabrand IF - FC Sydvest 05 (Lørdag 14:00)

Jammerbugt FC - Aarhus Fremad (Søndag 13:00)

Ringkøbing IF - VSK Aarhus (Søndag 14:00)

Målmanden fik en lårskade i sidste træningskamp mod Middelfart. Han stod dog tidligere i opstarten en kamp mod Vejle Boldklub, hvor han intet kunne mærke, og hvor han reddede et straffespark. Arkivfoto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce