Annonce
Sport

Tidligere Brabrand-målmand fik mavepuster i spansk kaos: Kontrakten blev ophævet efter 14 dage

Henrik Lindhard er taget tilbage til Danmark, for han er ikke en del af Xerez D.F.C. mere. Arkivfoto: Ole Nielsen
Det var en drøm at gå fra amatørfodbold til fuldtidsfodbold. Men en muskelskade fik klubben til at rive kontrakten over.

FODBOLD: Da Henrik Lindhard for cirka tre uger siden skiftede fra Brabrand IF til spanske Xerez DFC, var det en drøm for målmanden, der skiftede til et topprofessionelt setup.

Men nogle gange er drøm og virkelighed bare ikke det samme.

Blot 14 dage efter ankomsten fik den springstærke målmand med de gode afleveringsfødder ophævet sin kontrakt i klubben, der spiller i den fjerdebedste række.

Målmanden havde ondt i låret efter den sidste træningskamp og måtte gå ud fra træning dagen efter, og klubbens træner kunne ikke vente på, at han blev klar.

- Den fysiske stab i klubben sagde, at det var en muskelskade, men jeg blev ultralydsskannet, hvor en læge sagde, at musklen og en sene var revet over, hvilket så kunne tage flere måneder. Selvom klubbens egen fysiske stab sagde, at det maksimalt ville tage tre-fire uger, kunne træneren ikke vente, og så ophævede de min kontrakt, siger Henrik Lindhard, der er vendt hjem til Danmark, hvor han så sit gamle hold vinde med 3-0 over VSK Aarhus lørdag eftermiddag.

Klubben tilbød ellers et topprofessionelt miljø i en by, der ifølge målmanden "summede af fodbold". Der var da også 3500 tilskuere på stadion, da holdet vandt med hele 5-0 i sæsonpremieren.

- Klubben var i sig selv ikke en skrækhistorie. Spillerne var dygtige, og den fysiske stab var ekstremt professionelle. Det var ikke en dårlig klub, og alt var godt ud over ophævelsen, siger Henrik Lindhard.

Brabrand er et godt bud på en ny klub.

Henrik Lindhard, kontraktløs målmand

Krig under opsejling

Samme dag som kontraktophævelsen måtte Álvaro Iso, en anden målmand i klubben, også lade sig fritstille på grund af en ikke forventningsafstemt rolle på holdet. Det var dog en gensidig ophævelse, hvor begge parter var enige.

Det var de ikke i Henrik Lindhards tilfælde.

- De ophævede kontrakten uden min tilladelse. Jeg var ikke enig i, at jeg skulle ud af klubben, selvom jeg var skadet, for jeg havde sagt både arbejdet og lejligheden op i Danmark, så jeg ville gerne blive i Spanien, siger Henrik Lindhard.

Han vil ikke svare på, om han har fået penge med fra klubben, hvilket ellers er almindeligt, når en spiller ud af det blå får ophævet sin kontrakt. Han fortæller dog, at der stadig ligger nogle uafklarede ting, som klubben og målmanden ikke har fået styr på endnu.

Dog er papirerne og spilletilladelsen ikke i spansk fodbolds varetægt, hvilket gør det noget nemmere at komme til en anden klub.

Annonce

Back to Brabrand?

Lårskaden er formentlig begyndt tilbage i Brabrand-tiden. Han stod en glimrende forårssæson og var sat op til at være førstemålmand i starten af den nye sæson også. Men i Brabrands sidste træningskamp mod Middelfart måtte han udgå kort efter at være kommet på banen, og det er det samme lår, der driller i dag.

Derfor var han ude af truppen i de to første kampe i sæsonen, hvor Søren Vedsted fik chancen. Den har han taget, og lørdag spillede han en glimrende kamp mod VSK.

Men han er velkommen tilbage på Engdalsvej, hvis han ønsker det. Det siger cheftræner Tom Søjberg.

- Jeg tror og håber på, at det kan lade sig gøre at få ham tilbage hertil. Søren Vedsted har hele tiden fået at vide, at kampen om posten ville være hård og ubarmhjertig.

- Hvis Henrik Lindhard kommer tilbage, er situationen egentlig ligesom i opstarten. Før vi vidste, at han skulle til Spanien, fortalte vi Søren Vedsted, at han skulle kæmpe for at stå for os, og det ville være præcis det samme igen. Henrik Lindhard ville ikke komme ind og være selvskrevet, og Søren Vedsted ved omvendt godt, at man skal levere hele tiden, siger Tom Søjberg.

Henrik Lindhard selv er jo i sidste ende ham, der bestemmer, hvor han vil hen. Han har ikke fået nogle konkrete bud, men der har været interesse fra "sydlige himmelstrøg".

- Brabrand er et godt bud på en ny klub. Den her oplevelse skræmmer mig ikke fra at tage ud igen, for mit første ophold i Spanien og min tid på Færøerne var gode. Men nu vil jeg gerne kende omfanget på min skade og se på, hvad der er muligt, siger Henrik Lindhard.

Henrik Lindhard nåede i sin første periode i Brabrand at spille 16 kampe med fem clean sheets til følge.

Henrik Lindhard

  • Er 24 år gammel
  • Er målmand
  • Nåede 16 kampe for Brabrand IF
  • Har tidligere spillet i Skive IK, færøske Fuglafjördur samt spanske Formentera.
  • Nåede ikke en eneste officiel kamp i Xerez D.F.C.

Weekendens kampe med århusianske 2. divisionshold

Brabrand IF - FC Sydvest 05 (Lørdag 14:00)

Jammerbugt FC - Aarhus Fremad (Søndag 13:00)

Ringkøbing IF - VSK Aarhus (Søndag 14:00)

Målmanden fik en lårskade i sidste træningskamp mod Middelfart. Han stod dog tidligere i opstarten en kamp mod Vejle Boldklub, hvor han intet kunne mærke, og hvor han reddede et straffespark. Arkivfoto: Ole Nielsen
Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Sport

En landstræner fuld af optimisme: Lever vi op til forventningerne, skal de andre være gode for at slå os

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce